Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Birimi Vertcoin’e, Yüzde 51 Saldırısı Şoku!

2018 yılı kripto para piyasası için belki de en büyük düşüşlerden birisinin yaşandığı yıllar listesine girmeyi başardı. Özellikle Kasım ayının başlangıcı ile iyice artan ayı piyasası baskısı, bir çok kripto para madencisinin, madencilik yapmayı bırakmasına ve hash oranlarının düşmesine neden olmuştu. Düşen hash oranları da bir çok blockchain ağını saldırılara karşı daha savunmasız bir hale getirdi ve şimdiden saldırıya uğrayan bir kripto para projemiz mevcut.

Lightning Network uygulaması ile de bilinen Vertcoin isimli kripto para birimi, kripto para sektörünün belası olan %51 saldırılarının en güncel hedefi oldu. Hash rate açısından diğerlerine kıyasla nispeten çok daha büyük olan diğer ağlar bu riski ciddi anlamda taşımasa da, düşen hash rate şu an küçük çaplı kripto para piyasaları için tam bir kabus anlamına geliyor. Geçtiğimiz tarihlerde Bitcoin Gold ve Verge gibi kripto para birimleri çifte harcama saldırısına maruz kalan kripto paralardan sadece bir kaçı olmuştu.

Söz konusu saldırı nedeniyle zaten küçük olan Vertcoin ağı, 100.000 dolar civarında bir kayıp daha yaşadı ve basın saatine göre %5’lik bir düşüş ile 0,314 dolardan el değiştirmekte.

Bitcoin Ağına Yüzde 51 Saldırısı Yapılabilir Mi?

Bir çok kripto para birimi bugüne kadar %51 saldırısı yaşamış olsa da, yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre Bitcoin ağında böyle bir saldırı pek mümkün değil. Ağdaki hash rate’in çoğunluğunu kontrol eden birisi tarafından ağdaki işlem geçmişinin değiştirilmesi ve yeni işlemlerin durdurulması olarak bilinen olay, Bitcoin ağının büyüklüğü ve çeşitliliği nedeniyle pek mümkün gözükmüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment