Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsaları Arasındaki Rekabet Artıyor! Kripto – Kripto Borsaları Üstün Durumda

Kripto para piyasası 2018 yılının sonlarından itibaren çok zorlu günler geçirirken, sadece kripto para işlem pariteleri sunan kripto para – kripto para borsalarının ticari hacim konusunda ufak bir düşüş yaşamasına rağmen, itibari para hizmeti de sunan kripto para borsalarına kıyasla ciddi anlamda üstün olduğu ortaya çıktı. İtibari para – kripto para borsalarında yaşanan hacim düşüşünün %40 ve üstü olduğu tahmin ediliyor.

CryptoCompare kaynağının 2018 Aralık borsa değerlendirme raporuna göre, hiçbir itibari para paritesi sunmayan kripto para borsalarının hacmi sadece %7.7 civarı düştü. Söz konusu platformlar Kasım ayında 155.9 milyar dolarlık hacme sahipken, Aralık ayında bu miktar 143.9 milyar dolara geriledi. İtibari para birimine sahip kripto para borsaları ise, Kasım ayında 50.8 milyar dolar hacme sahipken, Aralık ayında 84.8 milyar dolara kadar geriledi.

Bunun yanı sıra elde edilen verilere göre toplam 82 itibari para – kripto para borsası varken, 71 adet de kripto para – kripto para borsası olduğu gözler önüne serilmekte.

Historical crypto trading volume by type of exchange

Borsaların spot hacminde yaşanan dalgalanma ve fark ise ciddi anlamda öne çıkmakta. Birçok kripto para – kripto para borsasının, itibari para da bulunduran borsalara karşı en büyük avantajı, daha az regülasyona ve kurallara sahip olmaları. İtibari para hizmeti vermedikleri için devletler tarafından da çok fazla denetlenmeyen söz konusu borsaların bir bölümü hiçbir KYC veya AML protokolüne bile sahip değil.

İlgili raporda belirtilene göre itibari para borsalarında yaşanan hacim azalmasının en büyük sebeplerinden birisi de, Bithumb’ın kullanıcılara verdiği teşvikleri kesmesi. Borsa geçtiğimiz Kasım ayında bu teşvikler sayesinde ticari hacme göre en büyük kripto para borsası olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment