Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsalarından Kraken Özel Müşterilere Hisse Satacak

ABD‘deki kripto para borsalarından Kraken, yalnızca üst seviye yatırımcıların katılabileceği yeni bir hisse satışı düzenlemeyi planlıyor.

Yakın zamanda Bitcoin Cash ağında gerçekleşen fork sonrası attığı adımlar nedeniyle mahkemelik olan Kraken’ın hisselerinin değeri 4 milyar doları buluyor.

Finance Magnates tarafından yapılan habere göre Kraken’ın yöneticileri, şirket hisselerinin bir kısmını satışa çıkarıyorlar. Şirket bu hisseleri yalnızca üst seviye yatırımcılara satmak istiyor ve bu yüzden minimum yatırım miktarını 100 bin dolarda tutuyor.

Cointelegraph tarafından yapılan habere göre Kraken, müşterilerinden bazılarına bu konuyla ilgili bir e-posta gönderdi. Söz konusu e-postadan bir kesit şu şekilde:

“İşlem sürücü üçüncü bir parti tarafından yönetilecek ve bu parti yatırımcıların kimliğini kontrol edecek, işlem evraklarını ve yatırım sürecini ayarlayacak.”

Kraken’dan hisse almak isteyen müşteriler bu isteklerini en geç 16 Aralık’a kadar belli etmek zorundalar. Şirketten hisse satın almak istediğini belirten müşteriler daha sonra bir denetimden geçecekler. Kraken yukarıda da belirttiğimiz üzere yalnızca belli başlı kişilere hisse satacak ve bu kişileri kapsamlı bir şekilde değerlendirecek.

Yine ABD merkezli kripto para borsalarından olan Coinbase geçtiğimiz aylarda bir IPO yapmayacağını açık bir şekilde belirtti. Coinbase günümüzde 8 milyar dolar gibi bir değere sahip.

ABD’deki düzenleyiciler ülkedeki kripto para borsalarının belli başlı yasalara uyum göstermelerini istiyorlar. Kraken da düzenleyicilerin taleplerine uymak için çeşitli adımlar atıyor. Atılan bu adımlar Kraken’ı daha “kurumsal” hale getirecek mi göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment