Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Bitstamp Bu Platformu Entegre Ederek Piyasayı Gözleyecek

Avrupa merkezli kripto para borsalarından Bitstamp, müşterilerine daha kaliteli bir hizmet sunabilmek için platformuna yeni bir özellik getiriyor.

Bitstamp’ten Yeni Entegrasyon

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Avrupa merkezli Bitstamp, borsanın yasal uyumluluk düzeyini arttırabilmek ve müşterilerine daha kaliteli bir hizmet sunabilmek için yeni bir platform entegrasyonu gerçekleştiriyor.

Bitstamp, yukarıda belirtilen amaçları doğrultusunda İngiltere merkezli Irisium Ltd. ile işbirliği yapmaya başladı. Bitstamp, Irisium’un platformundan faydalanarak piyasanın düzenli takibini yapacak. Şirket, bu yeni platformdan faydalanarak piyasadaki likiditeyi arttırmayı planlıyor.

2011 yılında kurulan Bitstamp an itibariyle Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise sayılı kripto para borsalarından biri durumunda. Bitstamp müşterilerine Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ripple (XRP), Litecoin gibi kripto paraların alım-satımını yapma imkanı tanıyor. Borsanın kullanıcıları platform üzerinde ABD Doları ve euro gibi para birimlerini kullanabiliyorlar.

Bitstamp bundan oldukça kısa bir süre önce Belçika merkezli yatırım firmalarından NXMH tarafından satın alındı. Bitstamp artık hem yatırım bankalarından Barclays’in hem de dev medya ajanslarından olan NXC Corp.’un alt şirketi NXMH tarafından işletilecek.

Bitstamp bundan birkaç ay önce Gemini, Bittrex ve bitFlyer gibi borsalarla bir araya gelip öz düzenleme (self-regulatory) esaslı yeni bir örgüt kurdu. Dijital Emtia Birliği Araştırma Grubu adıyla kurulan bu örgütün amacı, kripto para piyasasının yasal boyutundan endişe duyan kurumsal yatırımcılara danışmanlık yapmak ve bilgi aktarmak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment