Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası Coinbase İçin SEC İle Olan Kripto Davasında “Kısmi” Zafer

New York’taki bir mahkeme, Coinbase’in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) belgeleri teslim etme talebini kısmen kabul etti.

New York’taki bir mahkeme, kripto para borsası Coinbase’in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) belgeleri teslim etme talebini kısmen kabul etti. Ancak, Coinbase’in SEC Başkanı Gary Gensler’ı ifadeye çağırma talebi reddedildi.

Temmuz ayında Coinbase, SEC ve Gensler’in dava sürecinin merkezinde yer alan belgeleri teslim etmesi için bir talepte bulunmuştu. Mahkeme, bu talebi kısmen kabul edip kısmen reddederek cuma günü bir karar yayınladı.

ABD Bölge Yargıcı Katherine Polk Failla, 5 Eylül 2024’te düzenlenen telekonferansta yapılan açıklamaları gerekçe göstererek, “Mahkeme, sanıkların talebini kısmen kabul edip kısmen reddetmiştir” ifadelerine yer verdi.

Coinbase ile SEC arasındaki dava, SEC’in borsayı platformunu kayıt dışı işletmekle suçladığı geçen yıldan beri devam ediyor. Coinbase, bu davayı reddetmeye çalışsa da Yargıç Failla, şirketin bu hamlesini geri çevirmişti. Dava şu anda keşif sürecinde devam ediyor.

Coinbase, SEC’in şikayetinde yer alan tokenlarla ilgili belgelerin yanı sıra, Coinbase’in Nisan 2021’de halka açık bir şirket olma süreci ve Gensler’in bu süre zarfındaki açıklamalarıyla ilgili belgeleri talep etti.

Mahkeme, Coinbase’in taleplerine bazı sınırlar getirdi. Coinbase, Gensler’a kişisel e-postalarını içeren belgeler için Haziran ayında bir celp göndermişti. Ancak mahkeme, Gensler’in kişisel e-postalarının ve 2017’den 2021’e kadar olan dönemle ilgili bilgilerin kapsam dışı bırakılmasına karar verdi.

SEC’in sadece Gensler’in görev süresi boyunca yaptığı işle ilgili belgeleri sunması gerektiği aktarıldı. Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağa göre, SEC bu celple ilgili herhangi bir işlem yapmayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!