Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Coinbase, Sektörün Kötü Zamanlarına Rağmen Eleman Sayısını İki Katına Çıkardı

Son zamanlarda kripto para sektörünün gelişmesi için adeta canla başla çalışan Coinbase, Business Insider‘ın haberine göre 2018 yılı içerisinde endüstrinin milyarlarca dolarlık kayıp yaşamasına ve küçülmeye gitmiş olmasına rağmen, çalışan sayısını iki katına katladı ve büyümeye devam etti.

Geçtiğimiz Perşembe günü dünyanın en büyük varlık yönetim firmalarından olan BlackRock ile Bitcoin ETF‘si hakkında görüşmeler yaptığı ve yakın zamanda bir Bitcoin ETF başvurusu yapacağı şeklinde haberlerde yer edinen Coinbase, şu an dünyanın en büyük kripto para firmaları arasında yer alıyor.

Firma şubat ayında Business Insider’a yaptığı açıklamada çalışan sayısını 2018 yılının sonuna kadar 250 kişiden 500 kişiye çıkaracağını ifade etmişti. Söz konusu açıklamadan yaklaşık 7 ay sonra, bir firma yetkilisinin belirttiğine göre Coinbase çoktan bu seviyeye ulaştı ve amacını gerçekleştirdi.

2012 yılında piyasaya giriş yapan kripto para borsası, New York Stock Exchange, Credit Suisse ve Apex gibi Wall Street devlerinin elemanlarını ‘kaparak’, geleneksel finans sistemine zor günler yaşatmakta. Firma buna ek olarak 2018 yılı içerisinde Şikago, Tokyo, Dublin ve Portland içerisinde yeni şubeler de açtı ve büyüdüğünü açıkça ilan etti.

Coinbase yine 2018 yılında hizmete sunduğu Coinbase Pro ile de 24 saat içerisinde 138 milyon doların üzerinde işlem yapıyor ve kripto para sektörüne oldukça destek oluyor. CoinMarketCap verilerine göre Coinbase Pro basın saatine göre 15. en büyük kripto para borsası konumunda.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment