Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Coincheck’in Sahibi Monex, 2019 Yılında ABD Piyasasına Giriş Yapacak

Geçtiğimiz Nisan ayında hacklenen ve büyük bir olay yaratan Coincheck kripto para borsasını satın alan grup olarak bilinen Monex Group, 12 Aralık tarihinde yaptığı bir açıklamada, ABD içerisinde bir kripto para borsası piyasaya süreceğini duıyurdu.

Tokyo içerisinde Monex tarafından düzenlenen konferansa katılan Monex’in ABD içerisindeki kuruluşu TradeStation Group Inc.’nin başkanı John Bartleman, duyuruyu yapan isim oldu. Bartleman ABD sakinleri için kripto para birimi alım satım işlemlerinin 2019 yılının ilk çeyreğinden itibaren başlatılacağını müjdeledi.

Bartleman bunun yanı sıra TradeStation platformunun genel olarak kripto para yatırımları ile ilgilendiğini de aktardı. Firma geçtiğimiz günlerde çok büyük kurumlardan yatırım alan ABD’li kripto para borsası ErisX’e para bağlayanlardan birisi olmuştu. ‘Melez’ borsa olarak da tarif edilen ErisX’in, ülkenin finansal regülatörlerinden onay alır almaz hizmete başlayacağı bilinmekte ve ErisX’e yatırım yapanlar arasında Fidelity ve Nasdaq gibi kurumlar da yer almakta.

Bartleman, kripto para borsasının hedef kitlesi hakkında da açıklamalarda bulundu ve ABD’li rakipleri Coinbase ve Robinhood’un aksine, küçük değil kurumsal ve büyük yatırımcılara odaklanacaklarını ifade etti. Platform özellikle geleneksel piyasalardan büyük çaplı yatırımcı çekmeyi ve yüksek likiditeyi, kripto para birimleri ile buluşturmayı hedeflemekte. Bartleman’a göre 2018 yılının sonlarına doğru bir çok kripto para firması ‘olgunlaşmaya’ başladı ve çöküş aslında iyi özelliklere de sahip.

Coincheck borsası yaşadığı saldırıda 534 milyon dolar civarında kripto para kaybetmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment