Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Kapanacağını Duyurdu, Dolandırıcılık İddiaları Gündeme Düştü!

Kripto para borsası BTCEX, operasyonlarını sonlandıracağını duyururken kullanıcıları tarafından dolandırıcılık ile itham ediliyor.

BTCEX tarafından 21 Haziran tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınlanan gönderiye göre borsa, dün itibariyle operasyonlarını kademeli olarak sonlandırmaya başladı. BTCEX, kapanma kararının mali veya hukuki herhangi bir olayla ilgili olmadığını belirtirken bazı kullanıcılar borsa hakkında dolandırıcılık ithamında bulundu.

BTCEX yaptığı duyuruda, para çekme işlemlerinin 19 Temmuz tarihine kadar devam edeceğini ifade ederken yeni kullanıcı kaydının durdurulduğunu ve 5 Temmuz itibariyle de para çekme işlemleri haricinde tüm operasyonların durdurulacağı dile getirildi. Verilen bilgilere göre kullanıcılar, para çekme işlemlerinin sonlandığı 19 Temmuz tarihinde sonra işlemlerini yalnızca müşteri hizmetleri aracılığıyla manuel olarak gerçekleştirebilecek.

Borsa CEO’su tarafından kaleme alınan veda mektubunda, borsanın kurulduğu 2021 Ağustos itibariyle kullanıcılarına kesintisiz bir deneyim sunduğu ve aradan geçen süreçte en iyi kripto türev borsaları arasına yükseldiği belirtilirken “üzücü” olarak nitelendirilen kapanma kararının nedenine değinilmedi.

Dolandırıcılık ithamları dolaşıyor

Sosyal medyada bazı Türk kullanıcılar, BTCEX’in kapanma kararından sonra sosyal medya üzerinden BTCEX’in kendilerini dolandırdığını iddia etti. On-chain analitik platformu WalletScan kurucu ortağı Akın C. resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, bazı kullanıcıların BTCEX’ten fonlarını çekemediklerini, çekim taleplerinin ekstra ücretler çıkarılarak ertelendiğini belirterek kullanıcıları borsaya karşı uyardı.

Verilen bilgilere göre dolandırıcılar, tuzaklarına düşürdükleri mağdurlardan giderek daha yüksek ücretler talep ederken nihayetinde bahsi geçen fonların iadesiniyapmıyor. Bu yöntem, uzun zamandır güvenlik güçleri ve halk arasında “oltalama yöntemi” adıyla biliniyor.

Öte yandan borsanın ilgili suçlarla herhangi bir alakası olmaması ve dolandırıcıların BTCEX’i taklit ediyor olmaları da oldukça yüksek ihtimalli bir olasılık olarak göz önünde tutuluyor. BTCEX mevcut durumda, konu hakkında herhangi bir açıklama yapmazken ani kapanış kararı ise iddiaları güçlendiriyor gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!