Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası, Müşterilerinin 30 Milyon Dolarlık Vergi Borcunu Ödeyecek

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası Bithumb, müşterileri adına vergi ödeyecek.

Bithumb tarafından yapılan açıklamaya göre borsanın düzenlediği airdrop ve benzeri etkinliklerine katılarak token kazanmış kullanıcılara ait 40 milyar wonluk (30 milyon dolarlık) vergi, borsa tarafından ödenecek.

Borsada 2018-2021 yılları arasında düzenlenmiş toplamda 83 milyar wonluk çeşitli etkinliklerin ardından 10 bin 700 kullanıcının toplamda 20 milyar won vergi borcu ortaya çıktı.

Güney Kore’deki kripto para vergi rejimi, Ocak 2025’e ertelenmiş olsa da yerel vergi dairesi, bu etkinliklerden elde edilmiş gelirlerin “diğer gelirler” olarak nitelendirilmesine karar verdi.

Vergi dairesinin kararına itiraz eden Bithumb, konuyla ilgili şikayette bulundu. Bithumb, taraflar arasındaki anlaşmazlık devam etse de kullanıcılarının vergisini ödeme kararı aldı.

Vergi dairesi, ocak ayında airdrop etkinliklerinden kazanç sağlamış yatırımcılardan da 19 milyar won vergi alınacağını açıklamıştı. Bithumb, bunun da şirket tarafından karşılanacağını duyurdu.

Bithumb yönetimi, “Kullanıcılarımızın bu vergilendirmeden ötürü hüsrana uğradığının farkındayız. Şirketimiz, müşterilerimizi destekleyecektir. Bithumb, kullanıcılarını korumak için hukuki ve etik sorumluluk alan bir şirkettir.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!