Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası ZB.com, Yaklaşık 5 Milyon Dolar Kaybetti

Kripto para borsalarından ZB.com, bir hack saldırısı olduğundan şüphelenilen olay sonucunda 4,8 milyon dolar kaybetti.

ZB.com, geçtiğimiz gün kullanıcıların para çekme işlemlerini durdurma kararı almıştı.

Güvenlik firması PeckShield tarafından paylaşılan bilgilere göre aynı gün içerisinde borsanın sıcak cüzdanındaki 20’den fazla farklı cinsten kripto paranın başka bir cüzdana transfer edildiği tespit edildi.

Borsanın cüzdanından alınan kripto paralar, 2 bin 224 tane ether (yaklaşık 3,6 milyon dolar) karşılığında satıldı. Bir hackera ait olduğu düşünülen başka bir adreste ise yine ZB.com’un cüzdanından alınmış, yaklaşık 1 milyon dolar değerinde kripto para tutuluyor.

ZB.com yönetimi, dün para çekme işlemlerinin “geçici bir bakım çalışması” yüzünden durdurulduğunu söyleyip, şu açıklamayı yapmıştı:

“Bazı temel aplikasyonlarda yaşanan sorun sebebiyle, problemi çözmemiz zaman alıyor. Para yatırma ve çekme işlemleri şu an için durdurulmuştur. Sorun giderilmeden önce lütfen platforma kripto para yatırmayın.”

Eski ismiyle CHBTC.com olarak bilinen ZB.com, sektörün en eski kripto para borsalarından biri konumunda. Merkezi eskiden Çin’de bulunan borsa, ülkede 2017 yılında getirilen yasak sebebiyle merkezini değiştirmek zorunda kalmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!