Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsasından Ödeme Problemlerinin Ardından İtiraf: İflas Bayrağını Çekti!

Yeni Zelanda merkezli kripto para borsası Dasset tasfiye sürecine girdiğini ve müşteri fonlarının dondurulduğunu duyurdu.

Kripto para piyasasının zorlu şartları bir borsanın daha iflasıyla sonuçlandı. Yeni Zelanda yerel medya kuruluşu The Herald tarafından yapılan haberde, borsadaki müşteri fonlarına erişimin dondurulduğu belirtilirken tasfiye iddiaları doğrulandı.

Gazetecilere açıklamada bulunan borsanın CEO’su Stephen Macaskill, 2023 yılında hizmet sağlayıcısı banka ile işlerinin bozulduğunu ve o noktadan sonra aracı banka bulamadıklarını belirtti. CEO şirketin tasfiye işlemlerinin başlatıldığını belirten borsaya ait resmi sosyal medya hesaplarından bir açıklama yapılmaması dikkat çekti.

Öte yandan yerel medya kuruluşu tarafından sunulan haberde, bazı müşterilerin aylardır varlıklarını borsadan çekemediğine dair tartışmalı bir detaya yer verildi.

Yazım esnasında kripto para borsası Dasset’in resmi web sitesine tıklayınca hukuk firması Grant Thornton’un sitesine ve o sitede yer alan özel bir açıklamaya yönlendiriyor:

Kullanıcıların ve alacaklıların Dasset’in tasfiyeye girdiği haberinden dolayı hayal kırıklığına uğrayacaklarını anlıyoruz. Varlıkları güvence altına alma süreci karmaşıktır; ilgili üçüncü taraflar ve yaklaşık 100 farklı dijital varlık türü vardır. Sorunları mümkün olan en kısa sürede çözmek için yönetim ve üçüncü taraflarla birlikte çalışacağız ve tüm paydaşları ilerleme konusunda mümkün olduğunca düzenli olarak bilgilendireceğiz.

Ayrıca Grant Thornton tarafından paylaşılan notta önümüzdeki birkaç gün içinde tüm müşteri ve tedarikçilerle temasa geçileceği belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!