Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Dolandırıcıları, ABD’de 14 Ayda 1 Milyar Dolardan Fazla Vurgun Yaptı

ABD’deki Federal Ticaret Komisyonu tarafından yapılan bir araştırmaya göre kripto para kullanıcıları, dolandırıcılıklar yüzünden 14 ayda milyar dolardan fazla para kaybetti.

Federal Ticaret Komisyonu’nun analizlerine göre dolandırıcılar, kripto para kullanıcılarından Ocak 2021-Mart 2022 aralığı içerisinde toplamda 1 milyar dolardan fazla para çaldı.

Bu paranın büyük bir kısmı, yanlış yatırım vaatlerinde bulunan dolandırıcılara kaptırıldı. Bu dolandırıcıların bu zaman dilimi içerisinde 575 milyon dolar topladığı kabul ediliyor.

Dolandırıcıların en çok başvurdukları yöntemlerden biri de insanlara haklarında soruşturma açılabileceğini söyleyip, kripto paralarını almak oldu.

Gençlerin kripto para dolandırıcılığına kurban gitmesi, yaşlılara kıyasla daha muhtemel. 20-49 yaş aralığındaki kripto para kullanıcılarının dolandırılma ihtimali, daha ileri yaştaki insanlara kıyasla üç kat daha fazla. Ancak daha ileri yaştaki insanlar bu dolandırıcılıklara kurban gittiklerinde, gençlere kıyasla daha yüksek miktarlarda para kaybediyorlar.

Federal Ticaret Komisyonu’nun araştırmasına göre kripto para dolandırıcılıkları genelde sosyal medya üzerinden gerçekleşiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!