Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Dünyasının 2018 Yılındaki 5 Önemli Trendi

Geçtiğimiz yıl, Bitcoin doğuşunun 10. yılı tamamladı. Bu süreç boyunca geçirdiği değişimler ve gelişimler ile kripto paralar önemli bir yatırım aracı olarak değer kazandı. Finans dünyasında da uygulanan blok zinciri çalışmaları, merkez bankalarına bu süreçte meydan okudu.

Şu anda bankaların dünya ekonomisini geniş çaplı kontrol ettiği aşikar, blok zinciri ve kripto paralar ile birlikte şeffaf bir ortamda, ekonomik manipülasyonlardan bağımsız bir şekilde hareket edebiliyor olmak da insanların gittikçe ilgisini çeken bir haline geliyor. Bu nedenle her yıl kripto paralara ve blok zincirine yapılan yatırımlar, çalışmalar ve uygulamalar artıyor. Peki bu 2018 yılında kripto para ve blok zinciri dünyasının en önemli gelişmeleri nelerdi?

İşte 2018 yılında kripto para dünyasının önemli 5 trendi

Blockchain Merkeziyetsiz Uygulama Dapp

1- Dapp Platformları

İlk olarak 2018 yılında Dapp platformları kendini daha fazla göstermeye başladı. Ve bu süreçte “Ethereum katilleri” olma potansiyeline sahip bazı blok zinciri platformlarının ana ağına tanık olduk.

Ortaya çıkan başarısız Dapp projeleri başarılı olması için henüz çok erken olduğu ve aslında çoğunun başarısız olacağını tartışıldı.

ETH, NEO ve EOS’i 2018’de aktif dapp platformları olarak tahmin ederken, Tron ana ağında görülen dinamik ilerleme, Ethereum’dan Tron’a göç eden dappların sonucunda gerçekleşti.

ICO

2- ICO Çılgınlığı

İkinci trend, yıl boyunca büyüleyici bir ivmeye sahip olan ICO çılgınlığıydı. ICO’lar, özellikle yılın ikinci yarısında, SEC ve CFTC gibi devlet kurumlarının düzenlemeleriyle serinledi. Bu düzenlemeler, yatırımcıları dolandırıcılıktan korumayı amaçlarken birçok kripto projesinin işini de zorlaştırdı.

Ethereum’un yıl boyunca egemenliği ve düzenleyiciler tarafından geri çekilmesi öngörülmesi ICO projelerini de etkiledi. Tüm ICO’ların %70’i fiyatlarında yükselmeye neden olan Ethereum’dan piyasaya sürüldü.

3- Ölçeklenebilirlik Tartışması ve Lightning Network

Üçüncü trend, 2018’de sıçrama yapmaya devam eden ölçeklenebilirlik tartışması. Ayı piyasasının ortaya çıkması ile kripto projelerinin iddia ettikleri şeyleri yapıp yapamayacaklarına dair sorular ortaya çıkmaya başladı. Tahmin edildiği gibi, Lightning Network bu süreçte dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

E Ticaret Koin Kripto Para

4- Sabit Koinler ve Menkul Kıymet Token’ları

Menkul kıymet token’larına yasal uygunluk beklenenden çok daha fazla zaman aldı. Bu da menkul kıymet token’larına karşı beklentiyi düşürdü. Bu sırada yükselen sabit (stable) koinler ise yaşanan fiyat dalgalanmaları nedeniyle insanları istikrarlı bir kripto para sahibi yapmaya itti.

Sosyal Medya Mobil Uygulama

5- Dijital Varlıkların Kolayca Alınıp Satılması

Öngörülen beşinci trend ise, dijital varlıkların satın alınmasının önemli ölçüde kolaylaşacağı yönünde olmuştur. 2018 yılında ortaya çıkan bir çok kripto para projesi ile birlikte kripto para satın almak 3-5 dakikayı aşmıyor. Hatta “muhafazakar” denilen Coinbase, 0x ve BAT gibi kripto para birimlerini borsalarına eklediler ve daha fazla eklemeyi planlıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment