Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Fon Yöneticisi Açıkladı: Bitcoin Yeni Yılda Rekor Kıracak

Kripto para fon yöneticisi Bitwise Asset Management, Bitcoin fiyatının gelecek yıl yeni bir rekor kıracağını tahmin ediyor.

Bitwise Asset Management, 2024’le ilgili öngörülerini paylaştığı raporda Bitcoin’in 2024’te 80.000 doların üstüne çıkarak yeni bir rekor kırabileceğini söyledi.

2024’ün başında onaylanması beklenen spot borsa yatırım fonları sayesinde piyasaya bireysel ve kurumsal yatırımcılardan para akışı olması ve Nisan/Mayıs 2024’teki halving ile birlikte üretilen yeni Bitcoin miktarının yarı yarıya düşmesi bekleniyor.

Bitwise Asset Management’ın araştırmasına göre spot Bitcoin ETF’leri, ABD’deki 7,2 trilyon dolarlık ETF pazarında beş yıl içerisinde yüzde 1’lik pay alabilir.

Bitwise, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) Bitcoin ETF’si için başvuruda bulunan isimler arasında yer alıyor. Bitwise Bitcoin ETF, kısa süre önce DTCC’de BITB koduyla listelendi.

Yatırım danışmanları, spot ETF’ler sayesinde yönettikleri portföyün bir kısmını kolaylıkla Bitcoin’e ayırabilecek. 2024’ün sonuna kadar her 4 finansal danışmandan 1’inin bu yönde hareket edeceği tahmin ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!