Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Fonlarında Pozitiflik Sürüyor: Bir Altcoin’e 25 Haftadır Giriş Var!

Bitcoin (BTC) sert bir hareketle tekrardan 28 bin dolarları zorlarken kurumsal kripto para fonlarında 3. hafta üst üste giriş görüldü. 

Coinshares resmi blog sayfasında paylaştığı verilerde, kurumsal kripto para fonlarında üst üste üçüncü hafta da giriş olduğu belirtildi. Geçtiğimiz hafta kurumsal kripto para fonlarına net 16,4 milyon dolarlık para girişi olurken Ripple’da 25. hafta üst üste para girişi yaşandı.

Kurumsal kripto para fonlarında geçtiğimiz haftalarda da olduğu gibi ilk sırada 16,4 milyon dolarla yine Bitcoin (BTC) yer aldı. Ancak fonların genel işlem hacmi 2023 yılının ortalamasının %27 altında seyretti.


Öte yandan Ethereum’da (ETH) bir önceki hafta para girişini olmasına rağmen pozitif haftada 7,4 milyon dolarlık para çıkışı oldu. Bu sene çok para çıkışı yaşanan fonlardan biri olan short (kısa) Bitcoin fonuna da 1,7 milyon dolarlık giriş gözlemlendi.

Altcoinlerde normal şartlarda çok fazla hacim görülmezken geçtiğimiz haftalarda Solana’da yaşanan giriş ağızları açık bırakmıştı. Bu yılın 29 haftasının 25 haftasında fon girişi yaşanan Solana, 3,7 milyon dolar yatırım ile yine en çok ilgi gören altcoin oldu.

Tezos (XTZ) 250 bin dolar, Litecoin (LTC) 280 bin dolar, Chainlink (LINK) 310 bin dolar ve Ripple (XRP) 420 bin dolar para girişi yaşadı. Geçtiğimiz hafta ile birlikte Ripple fonları 25 hafta üst üste yatırım almış olarak konumlandı.

Öte yandan neredeyse hiçbir ülkeden para çıkışı olmazken 16,1 milyonla Almanya büyük para girişine tanıklık etti. Yalnızca İsviçre’den 7,5 milyon dolarlık çıkış yaşandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!