Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Hackerları, Bu Yıl DeFi Platformlarından Yüz Milyonlarca Dolar Çaldı

Blockchain analiz firmalarına göre bu yılın başından beri kripto para sektöründe 450 hack saldırısı yaşandı.

SlowMist verilerine göre teyit edilen bu 450 saldırının büyük kısmı, Ethereum ve BNB Chain ekosistemlerini hedef aldı.

Blockchain güvenlik firması CertiK, yılın üçüncü çeyreğinde yapılan 184 saldırının toplamda 700 milyon dolara yakın zarara yol açtığını açıkladı.

Bu yıl en ön plana çıkan saldırılardan biri, Mixin Network’e yapılan yaklaşık 200 milyon dolarlık saldırı oldu. Mixin, çalınan paraları iade etmesi halinde hacker’a 20 milyon dolar teklif etmiş ancak bu teklif olumlu yanıt alamamıştı.

Euler Finance de MArt 2023’te uğradığı flash loan saldırısı yüzünden 197 milyon dolarlık bir kayıp yaşadı. Hacker’ın izini sürmeyi başaran Euler ekibi, paraların büyük bir kısmını geri aldı.

Popüler köprü protokollerinden Multichain, Temmuz 2023’te 126 milyon dolarlık bir saldırıya uğradı. Saldırının kaynağı tespit edilememiş olsa da Multichain’in CEO’su Zhaojun, Mayıs 2023’te Çin polisi tarafından alınmış ve ekiple iletişimi kesmişti.

Yıl boyunca en çok konuşulan diğer saldırılar arasında kripto para cüzdanı Atomic Wallet’a yapılan ve değeri 100 milyon doları aşan saldırı yer aldı. Bunların yanı sıra Kyber Network yaklaşık 55 milyon, Curve 73,5 milyon, Stake ise 41 milyon dolarlık saldırılara uğradı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!