Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Hırsızları Bu Sefer Şaşırttı – Fırından Bitcoin ATM’si Çaldılar!

Kripto para hırsızları yeni başvurdukları bir yöntem ile, ”ekmeğinin peşinde olmak” söylemini adeta gerçeğe dönüştürdü. CBS News tarafından aktarılan habere göre, kripto para hırsızları bu sefer sanal yollara değil, direkt olarak bir dükkandan Bitcoin ATM‘si çalma yoluna başvurdu.

Los Angeles içerisinde Brentwood bölgesinde meydana gelen olay, büyük ihtimalle türünün ilk örneği olarak da tarihe geçecek. Belwood Bakery isimli fırında bulunan kripto para ATM cihazını gözüne kestiren hırsızlar, ilk başta ATM cihazını duvardan sökmüş ve daha sonra bir tokmak ile kırmaya çalışmış. Bunda başarılı olmayan hırsızlar, direkt olarak ATM’yi sırtlayıp dışarı çıkartmış.

Dükkan sahibi CBS News kaynağına yaptığı açıklamada bunun geçtiğimiz haftalarda meydana gelen üçüncü soygun olduğunu ve artık bu durumdan bıktıklarını ifade etti. Bunun yanı sıra aynı haber kaynağı tarafından aktarılan 21 Aralık tarihli bir görüntüde, kapüşonlu giyen iki hırsızın aynı fırının camını kırarak soygun yaptıkları gözükmekte. Bunun yanı sıra dükkan 18 Kasım tarihinde de soyulmuş. Yapılan soygunların aynı kişiler tarafından gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği henüz kesinleşmedi ancak ilk iki soygunda hırsızların hiçbir şey elde edemeden çıktığı vurgulanmakta.

Hırsızların çaldıkları cihazın kripto para ATM’si olup olmadığını bildiklerine dair bir kanıt ise yok. Bunun yanı sıra böyle bir ATM cihazı ile tam olarak ne yapacakları ise birçok kripto para topluluğu üyesinin merak konusu oldu. Özellikle son yıllarda artışa geçen kripto para ATM’lerinin bu tarz saldırılara uğraması, cihazların arkasındaki firmaların canını sıkmaya yetebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment