Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Kullanıcıları Bu Yıl Saldırılar Yüzünden 2 Milyar Dolar Kaybetti

Güvenlik uzmanlarının araştırmasına göre kripto para kullanıcıları, bu yıl dolandırıcılıklar yüzünden milyar dolardan fazla kayıp yaşadı.

Güvenlik uygulaması De.Fi’nin araştırmasına göre kullanıcılar, 2023 yılı boyunca dolandırıcılıklar, rug pull’lar ve hack saldırıları yüzünden yaklaşık 2 milyar dolar kaybetti.

Bu sayı, 2022’de kaybedilen miktarın neredeyse yarısına denk geliyor. Yapılan araştırmaya göre sayıdaki azalma, güvenlik protokollerinin iyileştirilmesi, insanlar arasındaki farkındalığın artması ve piyasadaki hareketliliğin genel olarak düşmesi sayesinde yaşandı.

Kripto para kullanıcılarına en çok zarar veren saldırı yöntemi, erişim haklarının ele geçirilmesi oldu. Saldırganlar, kullanıcıların cüzdanlarına erişim sağlayarak 852 milyon dolardan fazla kripto para çaldı.

Merkeziyetsiz finans (DeFi) platformlarında karşımıza çıkan flash loan saldırıları ile ise 275 milyon dolarlık kayıp yaşandı. Rug pull gibi dolandırıcılıklar ile 136 milyon dolar vurgun yapıldı.

Bu kayıpların yaklaşık 1,35 milyar dolarlık kısmı Ethereum; 110,1 milyon dolarlık kısmı BNB Chain ekosistemlerinde yaşandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!