Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Madenciliği ABD’deki Siyasi Seçimlere Destek Olmak İçin Kullanılabilir

ABD‘deki Federal Seçim Komisyonu (FEC), siyasi seçimlerle kripto para madenciliğini bir araya getirebilecek yeni bir öneriyi değerlendirmeye başladı.

OsiaNetwork LLC adlı bir şirket, eylül ayının başlarında FEC’ye bir öneride bulundu. Bu önerinin kabul edilmesi durumunda ABD’deki vatandaşlar, siyasi seçim dönemlerinde destekledikleri adaya maddi katkıda bulunmak için kendi işlem güçlerinin madencilik yapmak için kullanılmasına izin verebilecekler.

FEC Mayıs 2014 dönemlerinde siyasi seçime katılan adayların vatandaşlardan Bitcoin aracılığıyla bağış almalarına izin verme kararı almıştı.

Eğer FEC yapılan bu öneriyi onaylarsa OsiaNetwork’ün platformu, vatandaşların bilgisayarlarındaki işlem güçlerini bağışlayabilecekleri bir yer haline gelecek. ‘Gönüllülük’ esasıyla işlem gücü bağışlayan vatandaşlar, kendi destekledikleri aday için adeta özel bir maden havuzu oluşturmuş olacaklar. OsiaNetwork, FEC’ye sunduğu raporda durumu şöyle özetledi:

“OsiaNetwork, vatandaşların İnternet’e bağlı cihazlarındaki işlem gücünü bir araya getirip politik komiteleri desteklemek için kripto para madenciliği yapmalarını sağlayacak. OsiaNetwork, İnternet’e bağlı cihazlarındaki işlem güçlerini bir araya getiren vatandaşların bu sayede kendi istedikleri adaylara destek olabileceklerine inanıyor.”

FEC’nin bu projeyi onaylaması durumunda söz konusu platformda elde edilen madencilik gelirleri, işlem gücünü bağışlayan vatandaşlara değil doğrudan siyasi kampanya yürüten adaylara aktarılacak.

OsiaNetwork, siyasi adayların kendi İnternet sitelerinde bu bağış türüne özel bir seçenek bulundurmalarını öneriyor. Bu sayede OsiaNetwork, siyasi adayın kendi sitesine bağlanabilir ve vatandaşlar doğrudan site aracılığıyla katkıda bulunmaya başlayabilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment