Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasaları Düştü, Madencilik Karşıtı Çevreciler Sevindi

Bazı çevreciler, kripto para piyasalarının düşmesinden sizlerin tahmin edebileceğinde çok çok daha fazla keyif alıyorlar ve bunu da her fırsatta dile getirmekten çekinmiyorlar. Madencilik süreçlerinin tükettiği enerji miktarı ve bunun çevre üzerinde yarattığı olumsuz etki sebebiyle, kripto paralara karşı olan birtakım çevreci kurumlar, bu son yaşanan düşüş ile birlikte oldukça mutlu olduklarını belirtiyor.

Konuyla ilgili TreeHugger isimli bir dergiye bir yazı kaleme alan Ilana Strauss, şu sözleri kullandı:

”Çok mutluyum. Bitcoin’in uzunca bir süredir düştüğünü biliyorduk ancak görünen o ki, bu düşüş daha da hızlandı. Zaten her zaman bu tarz bir hayali paraya karşıydım. Bitcoin çıkarmak için çok uçuk miktarlarda enerji gerekmesi de bunlara bir sebep oldu. 2017’de Bitcoin çıkarmak için neredeyse 159 ülkenin kullandığından fazla enerji harcandı. Bu çok çılgınca bir durum.”

Strauss’un kripto para piyasalarına ve madencilere karşı sarf ettiği bu sözlerin pek iyi araştırılmadığı açık. Bazı araştırmalar, Strauss’un refere ettiği rakamların gerçeği yansıtmadığını ifade ediyor. Ayrıca itibari para basmanın ya da başka bir sektör olan altın madenciliği yapmanın da çevreye çok ciddi yan etkilerinin olduğunu gösteren birçok çalışma da mevcut.

Çevrecilerin enerji tüketimi ve yüksek maliyeti sebebiyle ‘Varlığımızı tehdit ediyor’ noktasına kadar getirdikleri Bitcoin düşmanlığının altında mantıklı bir temel olmadığı açık. Bakalım önümüzdeki günlerde konuyla ilgili ne tarz haberler bizleri bekliyor olacak…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment