Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Kripto Para Piyasası Altı Ayda İki Kat Büyüyebilir”

ShapeShift CEO’su kripto para piyasasının toplam değeri bugün itibarıyla 1 trilyon doları görmüşken, 2 trilyonun o kadar da uzak olmadığını öne sürüyor. Sektörün toplam değerinin 1 trilyon dolara ulaşması için 10 sene gerekirken, CEO’ya göre bir sonra 1 trilyon dolar 6 ay içinde toplanabilir.

Kripto para piyasasının toplam değeri, süregelen Bitcoin rallisi ve onu takip eden altcoin yükselişleri sayesinde 1 trilyon doları aştı. Gizlilik vadeden kripto para borsası ShapeShift CEO’su Erik Voorhees, piyasaya gelecek bir sonraki 1 trilyon dolar için 6 aylık süre verdi. Attığı tweet ile kripto para sektörünün piyasa değerinin 1 trilyon doları bulmasının 10 yıl sürdüğünü söyleyen Voohees, 2 trilyon dolara ulaşmanın 6 aydan kısa sürebileceğini belirtti.

Voorhees’in tahmini tutarsa, BTC piyasa değeri 1,4 trilyon dolar olabilir

Piyasa değeri bakımından en büyük iki kripto para olan Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) en büyük 100 varlık listesine girmeyi başardılar. Birçok piyasa izleme platformuna göre BTC, Visa ve Mastercard gibi dev isimlerin üzerinde yer alarak 8 veya 11. sırada yer alıyor.

Bitcoin yaklaşık %70 oranındaki piyasa hakimiyetini sürdürürken, Voorhees’in 2 trilyon dolarlık tahminin gerçekleşmesi ile BTC piyasa değeri 1,4 trilyona ulaşabilir. Bitcoin fiyatı 38 bin doları geçmişken piyasa değeri de yaklaşık 715 milyar dolarda konumlanıyor.

Kripto paraların dünyadaki tüm para birimleri içindeki payı %1’e dayandı

Bir şirket hissesinin piyasa değeri, hissenin toplam sayısı ve her bir hissenin cari fiyatı çarpılarak hesaplanır. Kripto para sektörü için de bu değer, dolaşımdaki toplam coin sayısı ve her bir coinin mevcut spot fiyatı ile çarpılması ile bulunmaktadır. Bugün dünyada yaklaşık 95 trilyon dolar değerinde para olduğu biliniyor. Bugün ulaşılan 1 trilyon dolarlık piyasa değeri ile kripto paraların tüm paralar içindeki payı da %1’e dayanmış durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!