Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası Ayılar İle Boğuşuyor – Düşüşü Tetikleyen Sebep Ne?

Bugün sabah saatleri itibariyle kripto para piyasaları genel olarak ciddi bir darbe aldı ve neredeyse top 100 arasında yer alan bütün kripto para birimleri düşüşe geçti. CoinMarketCap verilerine göre ise en büyük piyasa hacmine sahip olan Top 10 içerisindeki kripto para birimleri, %2 ile %5 arasında değişik kayıplar gösterdi. Bunların aralarında istisna olan Litecoin ise, %7 üzerinde düşüş yaşadı ve 2017 yılının Eylül ayından beri görmediği kadar düşük seviyeleri gördü.

Kripto Para Piyasası Darbe Aldı

Bitcoin dün öğle saatlerinde 6.500 doları zorlayacak gibi gözükürken, yaşanan ani düşüş sonrası 6.300 dolar seviyelerine geriledi ve diğer kripto para birimleri de onu takip etti.

Bütün bunlar bir çok kripto para topluluk üyesini şok etti ve hala bir çok kişi bu düşüşün sebebini merak ediyor.

Uzmanlara göre ise düşüş esnasında piyasaları bu denli etkileyecek hiçbir şey görünürde yok. Geçtiğimiz günlerde yaşanan tek bir etki edebilecek olay var ki o da adı sanı pek bilinmeyen Kanada menşeli bir kripto para borsası MapleChange‘in, ( o tarihte) 6 milyon dolar değerinde Bitcoin’inin hacklenmesi oldu.

eToro platformunun ünlü analistlerinden Mati Greenspan da, attığı bir tweet ile düşüşün arkasında herhangi bir neden bulamadığını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment