Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası Hacmi Son 24 Saatte 15 Milyar Dolar Küçüldü

Uzun süredir yatırımcıların yüzünü güldürmeyen kripto para piyasası özellikle gece saatlerinde ciddi değer kaybı yaşattı.

Günlerdir yükselişi göremediğimiz kripto para piyasası yatırımcılarını umutsuz bir bekleyiş içinde bırakmıştı. Her geçen gün Bitcoin ve diğer kripto paralar ile ilgili gelişmeler borsaların hareketleneceğine ve tekrar kazanç sağlayacağına dair umut verse de bir türlü yüzler gülmedi. Tüm bunlar yaşanıyorken son 24 saatte ciddi bir düşüş daha gerçekleşti.

Coinmarketcap‘ten aldığımız grafiğe bakarak kripto para piyasası son 24 saatte 15 Milyar Dolarlık bir değer kaybı yaşadı.

Kripto Para Piyasası Hacmi Son 24 Saatte 15 Milyar Dolar Küçüldü

Kripto paraların değer kayıplarını tek tek incelemek gerekirse Top 10 listesinde %30 a kadar değer kaybı yaşayan para birimleri mevcut. Özellikle ilk 10’da Ethereum ve Ripple ciddi değer kaybı yaşarken sonraki sıralamaları dolduran kripto paralarda ise %38 kayıp seviyelerini görmek mümkün.

 

İlk 10’a bakacak olursak değerler şu şekilde:

kripto paralar değer kaybetti

Yatırımcılar için zor bir gece olsada Reddit ve diğer sosyal platformlarda konu ile ilgili tartışmalardan gördüğümüz kadarı ile insanlar bu süreçte telaş yapıp geleneksel paraya dönülmemesi gerektiğini, bir geçiş süreci yaşandığını ve bu kayıplardan sonra yapılacak yatırımlar doğrultusunda piyasanın kendini tekrar toparlayacağını savundu.

Kimilerine göre ise bu durum 1 ağustosta yaşanacak olan Bitcoin alt yapısı ile ilgili düzenlemenin yatırımcıların kafasındaki karışıklığın sonucu. Ve tarihin yaklaşıyor oluşunun etkileri.

Bazı kullanıcılar ise uzun süredir süregelen düşüş sebebi ile yatırımcıların umudunun tükenmesinden dolayı daha fazla kayıp yaşamamak için paralarını piyasadan çekip geleneksel paraya çevirmiş olmaları.

Sonuç olarak yatırımcılar paralarını hala piyasada tutmak konusunda kararlı görünüyor. Umarız yakın zamanda yatırımcıların yüzleri güler ve piyasa tekrar canlanır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment