Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası Yeşil Bir Tablo Çizmeye Başladı – Bitcoin 3.500 Dolar Üzerine Çıkabilecek Mi?

Kripto para piyasası yeni yılın ilk ayında iyi bir başlangıç yapmış olsa da, ayın sonuna doğru ciddi bir düşüşle yoluna devam etmekteydi.

Lider kripto para birimi Bitcoin hafta başında yaşadığı bir anlık düşüş ile 3.500 dolar altına hatta bazı borsalarda 3.300 dolara kadar geriledi ve neredeyse bütün piyasayı da beraberinde aşağı çekti. Kanlı geçen son üç günün ardından, kripto para piyasası tekrardan yeşil bir grafik çizmeye başladı ve piyasa hacmine göre top 10 arasında yer alan kripto para birimlerinin 8 tanesi hafif ivmeye sahip.

Bitcoin basın saatine göre %1.19’luk bir artış ile 3.465 dolardan işlem görürken, toplam piyasa hacmi 60 milyar doların çok az bir farkla üzerinde duruyor. İkinci sıradaki kripto para birimi XRP ise, sadece %0.53’lük bir yükselişe sahip ve Ethereum ile arasındaki toplam piyasa hacmi farkı 1 milyar dolardan az. Toplam piyasa hacmine göre en büyük üçüncü kripto para birimi olan Ethereum’un tekrar ikinci olabilmesi için ise, %0.79’dan ve 106 dolardan daha fazla değerlere ve daha hızlı bir büyümeye ihtiyacı var.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan BTT token satışı ile kendini hafifçe toparlamayı başaran Tron ise, %4.08 yükseliş ile Litecoin’i tehdit etmeye başladı. Toplam piyasa hacmine göre yedinci sırada yer alan Litecoin ile hemen altındaki Tron arasında sadece 230 milyon dolar civarında bir piyasa hacmi farkı var ve Litecoin an itibariyle %1.28 yükselişe sahip.

Top 10 içerisinde düşüş gösteren iki kripto para birimi ise sırasıyla Tether ve %0.02 ile Stellar gibi gözüküyor. Stellar son bir haftadır gerçek anlamda oldukça kötü bir grafik çizmekte ve bu gidişat topluluğu korkutuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment