Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasasındaki Durgunluğun Sebebine Glasnode’dan Yanıt Geldi!

Glassnode, kripto para piyasasının neden durgunluk aşamasına girdiğine dair konuştu.

On-chain analiz platformu Glassnode, son raporunda kripto para piyasasının güncel durumuna yer verdi. Spot Bitcoin ETF onayıyla birlikte başlayan ve Bitcoin yarılanmasına doğru yavaşlayan yükseliş dalgasının on-chain verilerle desteklendiğini belirten analistler, sıradaki yükseliş hareketi için olması gerekenlere yer verdi.

Özellikle balina aktivitesinin azaldığını ve bunun hacimlerin çekilmesine yol açtığı belirtilirken azalan talebin piyasanın soğumasına, hatta düşüş eğilimi göstermesine yol açtığı kaydedildi:

Şu anda, Glassnode’un bileşik momentum endeksi piyasanın soğuma eğiliminde olduğunu gösteriyor. Birkaç temel metrik düşüş eğilimine girmiş durumda, bu da azalan talep ve yavaşlayan pozitif momentumu işaret ediyor.

Özellikle halving sonrası “haberi sat” yaşayan kripto para piyasasının hacim ve işlem sayısı bakımından bariz bir gerileme gösterdiği vurgulandı:

Bu reaksiyon, genellikle yatırımcıların kar elde etmek için pozisyonlarını kapattığı, kısa vadeli satışları tetikleyen büyük beklenen olaylara daha geniş piyasa hassasiyetinin bir yansımasıdır. Halving ve beklenen etkileriyle ilgili kapsamlı kapsamımızda, böyle bir satışın gerçekleşebileceğini doğru bir şekilde öngördük.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!