Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasasındaki Düşüş AMD’nin Satışlarını Etkiliyor

Alanının önde gelen şirketlerinden Advanced Micro Devices’ın (AMD) kripto para piyasasındaki düşüş nedeniyle geçtiğimiz yıl kötü bir mali performans sergilemiş olabilir.

MarketWatch tarafından yayınlanan bir habere göre geçtiğimiz yıl kripto para piyasasında yaşanan düşüş, AMD’nin satışlarını oldukça olumsuz yönde etkilemiş olabilir.

Finansal analistlerden Christopher Rolland’ın araştırmalarına göre AMD, geçtiğimiz yıl beklentileri her ne kadar düşük tutmuş olsa da üzücü bir mali tabloyla karşı karşıya kalabilir.

AMD’nin kripto para madencileri arasında epey popüler olan Radeon RX580 GPU modeli, Şubat 2018’de 550 dolar gibi bir fiyattan satılırken yakın zamanda 180 dolardan satışa sunuluyordu. Başka bir analist olan Matthew Ramsay bu konuyu şöyle açıklıyor:

“2018’in üçüncü çeyreğinde yaşanan zorlukların bu yıla da yansıyabileceğini ve 2019’un ilk çeyreğinde satışların beklenenin altında kalabileceğini düşünüyoruz.”

AMD, geçtiğimiz yıl kripto para madencilerinin sayısındaki azalmayla birlikte daha az model satmaya başladı. Şirketin özellikle yılın üçüncü çeyreğindeki performansı oldukça kötüydü. AMD CEO’su Lisa Su, o dönemlerde şöyle bir açıklama yayınladı:

“Sunucu işlemcilerinin satışlarında artış var ama ekran kartı satışları azalmış durumda. Satış sayılarının normale dönmesi için birkaç dönem beklememiz gerekebilir.”

Kripto para piyasasındaki düşüşten AMD’nin yanı sıra yine sektörün dev isimlerinden olan Nvidia da eklendi. Şirket özellikle geçtiğimiz yılın son çeyreğinde çok ciddi miktarda hisse kaybetti. Nvidia’nın geçtiğimiz yılki S&P 500 listesindeki en kötü performansı sergileyen şirketlerden biriydi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment