Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasasındaki Düşüş Yeni Yatırımlara Yol Açıyor

Kripto para şirketlerinin yöneticileri, piyasada yaşanan düşüşlere rağmen sektörün geleceğine umutlu gözlerle bakıyorlar.

Geçtiğimiz yıl piyasada yaşanan düşüş, Bitcoin ve diğer önde gelen kripto paraların yüzde 80’den fazla kayıplar yaşamasına yol açtı. Pek çok kripto para şirketinin yöneticisi, yaşanan bu düşüşün ardından yeni iş ve yatırım modelleri geliştirmeye başladı.

Düşüşün Etkileri

Yeni bir protokol veya merkezsiz uygulama (dApp) geliştiren Blockchain projelerinin büyük bir kısmı, kendi ilk dijital para arzlarını (ICO) veya token satışlarını düzenliyorlar.

Bu yüzden pek çok yeni Blockchain projesinin performansı aslında tokenların performansına bağlı durumda.

ATHCoinIndex verilerine göre Ripple (XRP), Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin ve Cardano gibi kripto paralar, geçtiğimiz aylarda gördükleri zirve noktalarına kıyasla yüzde 90’dan fazla düşüş yaşamış haldeler.

Bitcoin’e baktığımızda ise son 12 aylık zaman diliminde yüzde 82 oranında kayıp yaşandığını görüyoruz.

Düşüşün Faydaları

Kripto para piyasasında yaşanan bu düşüş, sektördeki şirket yöneticilerinin yeni alternatifler aramasına yol açtı.

Şirket yöneticileri artık daha uzun vadeli planlar yapan Blockchain projelerine yatırım yapmaya başladılar.

ABD’deki bir yatırım şirketi olan Maco.la’nın danışmanlarından Sheri Kaiserman, konu hakkında şu yorumu yapıyor:

“Para kazanabilmek için yeni bir temelin inşasına katkıda bulunan altyapı şirketlerine yatırım yapmaya başladık. Piyasadaki düşüş sayesinde bu şirketlerin de değeri düşmeye başladı ki bu bizim için faydalı bir gelişme.”

Kripto para piyasasının zirveyi gördüğü dönemlerde belli başlı Blockchain protokollerinin milyarlarca dolar değerinde olduğu düşünülüyordu. Piyasadaki düşüşle birlikte çoğu şirketin değeri düşmeye başladı ve bu da yeni yatırımların önünü açtı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment