Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasasındaki Eylül Ayı Düşüşleri Alım Fırsatı Sunabilir

Kripto analiz firması K33 Research, Eylül ayındaki olumsuz piyasa beklentilerinin yatırımcılar için cazip bir alım fırsatı yaratabileceğini belirtti.

Kripto analiz firması K33 Research, Eylül ayındaki olumsuz piyasa beklentilerinin, yatırımcılar için cazip bir alım fırsatı sunabileceğini aktardı. Firma, daha olumlu piyasa koşullarının yaşanacağı önümüzdeki aylara hazırlık yapmak isteyen yatırımcıların bu dönemi değerlendirebileceğini ifade etti.

K33 Research’ün kıdemli araştırma analisti Vetle Lunde, Eylül ayında düşüş trendi sırasında alım yapmanın, dördüncü çeyrek için pozisyon oluşturmak adına tarihsel olarak en iyi strateji olduğunu vurguladı.

Ekim ayından Nisan ayına kadar olan dönemin, bitcoin için tarihsel olarak en güçlü zaman dilimi olduğunu aktaran Lunde, 2019’dan bu yana Ekim ayında alım yapıp Nisan ayında satan bir yatırımcının %1.449 oranında getiri elde edeceğini, tersi bir strateji izleyen bir yatırımcının ise net negatif getirilerle karşılaşacağını söyledi.

Raporda ayrıca, yıl sonuna kadar piyasaları destekleyecek bazı olumlu katalizörlerin de mevcut olduğu belirtildi. Hükümet kurumlarından ve Mt. Gox’tan kaynaklanan büyük satış baskılarının büyük ölçüde azaldığına dikkat çekilirken, bu yılın ilerleyen dönemlerinde FTX alacaklılarına yaklaşık 14,5 milyar dolarlık fonun yeniden dağıtılmasının beklendiği ifade edildi.

Boğaların, bu fonların bir kısmının kripto piyasasına yeniden yatırım olarak döneceğini umduğunu ekledi.

Daha önce Bitfinex analisti benzer şekilde eylül ayında düşüşler yaşanabileceğini ve fiyatın 40-50 bin dolar arasına gerileyebileceğini aktarmıştı Analistler, bu düşüşlerin olası bir boğanın devamı için iyi alım fırsatları sunabileceğini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!