Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Saadet Zinciri, Tayland Engeline Takıldı!

Kripto para birimlerinin değeri ve tanınırlıkları arttıkça, bunlardan faydalanmak isteyen kötü niyetli kişiler de benzer bir yükseliş yakalıyor.

Tayland içerisinde yaşanan en son olayda, kripto para piramit şemasına kurban giden yatırımcılar ve avukatları çareyi yetkililere gitmekte buldu. Bangkok Post’un aktardığı habere göre, 20 kurbanın yaklaşık olarak 2,5 milyon dolar değerinde para kaptırdığı biliniyor. Mağdurlar yerel polisin yeterli olmadığını düşünüp, olayı adalat bakanlığına kadar taşıdı.

Tayland Adalet Bakanlığının bir departmanı olan DSI konuyu devraldı. DSI’nin en büyük özelliği polisten bağımsız olarak hareket etmesi ve bunun gibi “özel davalara” bakması. Khung Nong Kripto Para Alım Satım isimli piramit yapısı, yatırımcılara haftalık %8 gibi inanması güç kazançlar vaat etmiş.

2018 yılının Şubat ve Ekim ayları arasında daha fazla yatırımcı ağa katılmış ve şemanın arkasındaki kişiler yeterince para kazanıp bir anda ortadan kaybolunca kimse ne olduğunu anlayamamış. Bu da piramit yapılarının tipik bir örneği olarak karşımıza çıkıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment