Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Saadet Zincirine 120 Milyon Dolar Para Cezası

ABD’de kripto para saadet zinciri kuran bir kişiye 120 milyon dolardan fazla ceza verildi.

Illinois’de bir bölge yargıcı, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) lehine karar vererek Oregonlu bir kişi ve şirketine 120 milyon dolardan fazla ceza ödemelerini emretti.

Bu cezanın bir kısmı, CFTC’nin “saadet zinciri” benzeri bir dolandırıcılık olarak nitelendirdiği olayın mağdurlarına tazminat olarak ödenecek.

Yatırımcılara yılda %18 getiri vadeden proje, kendi sitesi ve YouTube aracılığıyla en az 170 yatırımcıdan yaklaşık 44 milyon dolar topladı.

Kripto para belirsizliği devam ediyor

ABD’de menkul kıymet statüsünde olan kripto paralar SEC’nin, emtia statüsünde olan kripto paralar ise CFTC’nin yetki alanına giriyor.

CFTC, Bitcoin ve Ethereum’un yanı sıra OHM ile Klima adlı kripto paraların da emtia olarak sayıldığını söyledi. Ama yargıçın bunları emtia olarak tanıması, kripto para sektöründeki genel belirsizlikleri gidermiyor.

Katten Muchin Rosenman LLP’nin ortaklarından James Brady, yargıçın bunların emtia olduğuna karar vermesiyle ilgili olarak, “Bunun büyük bir mesele olduğunu düşünmüyorum. Bence bu, davalının agresif şekilde CFTC’nin yetkili olmadığını savunmasına verilmiş bir yanıttı” dedi.

Brady, SEC’nin gelecekte hem OHM’yi hem Klima’yı menkul kıymet olarak tanımlayabileceğini ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!