Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Sektörüne Bir Kıyakta Çin’den: QCP Yükselişin Devamına İşaret Etti!

Finansal araştırma ve yatırım şirketi QCP Catpital, kripto para piyasasının güncel durumunu değerlendirdi.

QCP Capital 24 Eylül tarihli raporunda, Bitcoin ve altcoinleri etkileyebilecek önemli gelişmelere yer verdi.

Analistler bugün Şanghay Bileşik Endeksi’nde (SSE) yaşanan %4,15’lik yükselişin, Çin Merkez Bankası’nın (PBoC) önemli teşvik tedbirleri ile desteklenerek küresel piyasalarda kritik bir dönüm noktasına işaret etti.

PBoC’nin, Zorunlu Karşılık Oranları’nda (RRR) yaptığı 50 baz puanlık kesinti ile bankaların 1 trilyon yuanlık yeni kredi imkanı yaratması, aynı zamanda 500 milyar yuanlık bir fonun borsalara aktarılması, dünya genelinde piyasalarda iyimserlik yarattı.

Bu güçlü hamleye emtia fiyatları da olumlu yanıt verdi. Brent Petrol %2,35, Bakır ise %2,32 oranında artış gösterdi. Bu artışlar, Çin’deki tüketim artışına bağlı olarak talep beklentilerinin yükseldiğini yansıttı.

QCP analistleri Çin’in bu güçlü politika aksiyonu, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 50 baz puanlık faiz indirimi sonrası geldi ve küresel çapta gevşeme politikalarının devam edeceğine işaret ederek, kısa vadede varlık fiyatlarına güçlü bir destek sağlayacağını gösterdi.

Kripto para cephesinde ise bu genel olumlu hava, Ethereum’un fiyatlarının Bitcoin’e göre daha büyük bir artış yaşamasıyla dikkat çekti. ETH/BTC paritesi Cuma günü 0.038 seviyesinden bugün 0,0415’e yükseldi. Bu durum, Ethereum’a yönelik yenilenen bir güvenin mi işareti yoksa azalan likidite nedeniyle oluşan daha yüksek beta etkisi mi olduğu konusunda soru işaretleri yaratıyor.

Opsiyon piyasasında ise ETH lehine olan değişimler öne çıkıyor. Ethereum için ön uç opsiyon eğrisi putlardan call’lara kayarken, ETH’nin beklenen volatilitesini ölçen implied volatilite, BTC’ye göre %9 daha yüksek seyrediyor. Bu da hem yükseliş beklentisinin hem de daha yüksek volatilite beklentisinin arttığını gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!