Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Sektörüne Yeni Giriş Yapanlar İçin 3 Altın Kural!

Kripto para yatırımı adeta finansal piyasaların yeni bir kolu haline geldi. Özellikle 2017 yılının Aralık ayından beri, bir çok insan ”kripto para yatırımının” tam olarak ne olduğunu ve nasıl olduğunu sormaya başladı ve ilgi giderek artıyor. Ancak sektörde bugüne kadar çok küçük yatırımlarla zengin olanlar olduğu gibi, devasa yatırımlar yapıp altından kalkamayan isimler de oldu.

2017 senesinde bir çok insan rastgele kripto para birimlerine yatırım yapıp, bir gecede milyarder olmayı planlıyordu ancak durum tabii ki bundan ibaret değil.

Bir Gecede %1000 Yükseliş Beklemeyin

Kripto para piyasası Bitcoin haricinde hala ciddi anlamda volatil olsa da, hiçbir ‘sağlam’ proje bir gecede 1.000 kat artmayacaktır. John McAfee gibi bir çok sektör içinden kişiler de zamanında Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için ”inanılmaz” tahminlerde bulunmuşlardı ancak işin sonunda tahminlerini geri çekmek zorunda kaldılar. McAfee zamanında Verge’nin 2018 ortalarında 15 dolar olacağını ifade etse de, Verge o tarihlerde 0.002 dolarda gezinmekteydi.

Zor Gün Parası İle Yatırım Yapmayın

2018 yılının başlarında ortaya çıkan haberlerden birinde, bir aile evini ve bütün mülklerini satıp Bitcoin’e yatırım yapmıştı. Bitcoin o tarihlerde 10.000 dolar civarındaydı ancak BTC o ünlü boğadan sonra tamamen düşüşe geçti. Bitcoin bu günlerde daha stabil olsa da, asla temel birikimlerinizi veya ev, araba benzeri mülkünüzü satıp bunu kripto para veya hiçbir varlığa yatırım olarak kullanmayın. Her zaman varlıklarınızı ve portföyünüzü ”kaybetmeyi göze alabileceğiniz” kadar ayırın.

Yatırım Yaptıktan Sonra Düşüşe Dayanıklı Olun

”Ne zaman zengin olacağım?” veya ”Boğa ne zaman geliyor?” soruları genellikle yeni traderların en çok dile getirdiği cümlelerden bir kaçı. Özellikle kripto para yatırımlarında olası düşüşlere karşı dayanıklı olup, piyasada korku veya FUD ile hareket etmemeye çalışın. Kripto paralar gün içinde ciddi düşüş yaşasa da, ertesi günlerde bunun çok katı artabilir veya aksi de gerçekleşebilir. Bunlara hazırlıklı olun.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment