Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Sektörünü Sevindiren Haber, New York’tan Geldi

New York’un finansal regülatörü NYDFS,  çok katı kripto para regülasyonları uygulaması ile tanınıyor. Kripto para sektörünün ilk regülasyon çerçevelerinden birisini belirlemesi ile de adından söz ettiren NYDFS, yıllardan beri çok sınırlı sayıda kripto para firmasına lisans vermişti.

Bu durum sadece New York ile ilgili gözükse de kripto para piyasasının kilit noktalarından birisi olarak görülen böyle bir bölgede çok sert kripto para regülasyonları uygulanması sektörün büyümesinin önündeki en büyük engellerden birisiydi.

New York, Kripto Para Regülasyonlarında Geri Adım Attı

Reuters tarafından aktarılan yeni bir gelişmeye göre ise kripto para firmalarına verilen BitLicense için gerekli olan şartlarda yumuşamalar yapılacak. Reuters’in aktardığı bilgilere göre zaten kurulan şirketler veya kripto para start-up firmalarının ek bir lisansa sahip olmadan New York içerisinde hizmet vermeye başlayabilecek ve lisans başvuru süreci böyle devam edecek.

NYDFS yeni yaptığı değişiklikler h akkında 10 Ağustos tarihine kadar halkın görüşünü alacak. Birçok kripto para borsası ve kripto para şirketi sadece BitLicense yüzünden bölgede hizmet veremiyordu ve bunun ciddi bir hacim ile adaptasyon kaybına yol açtığı biliniyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment