Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Şirketi, ABD’den Bir Lisans Daha Alarak Konumunu Güçlendirdi

Singapurlu kripto-itibari para ödeme geçidi Alchemy Pay, 23 Kasım’da Iowa eyaletinde para hizmetleri lisansını alarak ABD pazarına daha da açıldığını duyurdu.

Eyalet yönetmeliklerine göre, Iowa’da döviz bozdurma veya para aktarma işiyle uğraşan kuruluş veya kişilerin lisanslandırılması gerekiyor.

Şirket Eylül’de Arkansas’ta para aktarıcısı lisansını (MTL) almıştı. Şirket, diğer ABD eyaletlerinde MTL lisansları için başvurusunu tamamladığını ve önümüzdeki aylarda yanıt beklediğini söylüyor.

Alchemy Pay ekosistemini yöneten Robert McCracken, Alchemy’nin ABD’deki yasalara uygun şekilde hareket etmeye odaklandığını söyledi.

“Herhangi bir endüstrinin sürdürülebilir şekilde büyümesi ve gelişmesi için iyi yapılandırılmış bir yasal ortamın gerekli olduğuna inanıyoruz ve buna itibari para-kripto ödeme endüstrisi de dahil.”

McCracken, kripto ödeme sektörünün “muazzam bir potansiyele” sahip olduğuna ve “gelecekte lider bir sektör” olabileceğine inandığını söyledi. Alchemy Pay halihazırda 173 ülkede Visa, Mastercard, bölgesel mobil cüzdanlar ve yurt içi transferler de dahil olmak üzere ödeme yöntemleriyle çalışıyor.

Alchemy Pay yöneticisi, operasyonlar genişlemeye devam ettikçe aktif olarak lisans arayışında olacaklarını ve uyumluluk gerekliliklerine bağlı kalacaklarını söyledi. McCracken bu yolu “daha zorlu ama nihayetinde doğru” olarak nitelendirdi.

Alchemy Pay, Birleşik Krallık ve Hong Kong’daki lisans başvuruları üzerinde de çalışıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!