Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Şirketi Bitmain Bu Yılki Hedeflerini Açıkladı

Kripto para sektörünün önde gelen şirketlerinden Bitmain, geçtiğimiz günlerde bir blog gönderisi paylaştı ve yakın gelecekteki hedeflerinden bahsetti.

Kripto para madencilik şirketlerinden olan Bitmain, son zamanlarda yaşadığı çeşitli problemlerle biliniyor. Çalışan kadrosunda ciddi bir küçülmeye giden, yönetici konusunda sorunlar yaşayan Bitmain; 2019’daki hedeflerini açıkladı.

Bitmain yetkilileri yayınlanan bu gönderide şirketin 2018’deki performansına değiniyor, 2019’daki hedeflerinden bahsediyorlar. Yayınlanan gönderide Bitmain’in geçtiğimiz yıl içerisinde birbirinden farklı alanlarda faaliyet göstermeye başladığı, hizmetlerini ciddi ölçüde geliştirdiği ve son zamanlarda yaşanan problemlerin “doğal” olduğu belirtiliyor.

Bu gönderiye göre Bitmain’in son zamanlarda yaşadığı sorunlar, şirketin 2018 boyunca kaydettiği gelişmelerin doğal bir sonucu olarak düşünülebilir. Gönderiden bir kesit şu şekilde:

“Ana hedeflerimize odaklanabilmek için işimizi optimize ettik.”

Bitmain’e Genel Bakış

Yayınlanan bu gönderide Bitmain’in işini “optimize” ettiği belirtiliyor. Burada “optimize” kelimesiyle kastedilen şey; son birkaç aydır çeşitli Bitmain çalışanlarının işlerine son vermek olabilir.

Bitmain performansının zirvesindeyken Bitcoin madenciliğinin yüzde 51’inden daha fazlasını kontrol ediyordu. Bitaps.com gibi kaynaklara göre ise bu oran günümüzde yüzde 20 seviyesinde.

Kripto para piyasasında yaşanan düşüş, pek çok madencilik şirketini olumsuz yönde etkiledi. Piyasada yaşanan düşüşün yanı sıra Bitmain’in kendi içinde yaşadığı özel düşüş, şirketin daha da ağır bir darbe almasına yol açtı.

Bitmain, girdiği bu düşüş döneminin bir sonucu olarak şirketteki pek çok çalışanın işine son vermeye başladı. Ayrıca son zamanlarda bir yönetici kriziyle karşı karşıya kalan şirket, bu durumu nasıl atlatacak göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment