Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Şirketi Şimdiye Dek 2 Milyar Dolarlık Bitcoin ve Ethereum’u Geri Ödedi!

İflas sürecinden çıkmayı başaran Celsius Network (CEL), alacaklılarına 2 milyar dolar değerinde kripto para dağıtmayı başardı.

Geçtiğimiz yıl yaşanan zincirleme iflas furyasının bir parçası olarak büyük hasar alan Celsius, mahkeme kayıtlarına göre geri ödemelere başladı.

Şirketin hukuk firması Kirkland & Ellis tarafından 15 Şubat Perşembe günü mahkeme sunulan dosyada, 171.672 alacaklıya toplamda 2 milyar dolar değere ulaşan 20.255 Bitcoin (BTC) ve 301.338 Ethereum (ETH) gönderildi. Bu varlıklar PayPal ve Coinbase aracılığıyla dağıtıldı:

Bu tarih itibariyle önemli sayıda alacaklı, Likit Kripto Para birimlerini PayPal/Venmo ve Coinbase’den başarıyla tahsil etmiştir: PayPal/Venmo ve Coinbase aracılığıyla dağıtılmak üzere belirlenen BTC/ETH’nin yaklaşık %75’i halihazırda dağıtılmıştır.

Mahkemeye sunulan dosyada, yeniden yapılandırma planını kabul etmeyen alacaklıların bireysel talepleri çözülene kadar herhangi bir dağıtım almayacaklarına yer verildi. Öte yandan Coinbase veya PayPal’ın herhangi bir Kara Para Aklamayı Önleme (AML) veya uyum sorununu tespit etmesi durumunda, belirli hesap sahiplerinin dağıtımlarını almada sorun yaşayabilecekleri belirtildi.

Celsius Network, geçen yıl kripto para piyasasında yaşanan olayların ardından bir likidite kriziyle karşılaşıp, para çekme işlemlerini durdurmuş ve Temmuz 2022’de iflas başvurusunda bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!