Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para ve Yapay Zeka İçin 20 Trilyon Dolar Tahmini: FOMO Yaratıyor!

Bir ekonomist, yatırımcıların sıcak parasının yapay zeka hisselerine akmasının kripto paralar için olumsuz olduğunu söyledi.

BIT Mining Baş Ekonomisti Youwei Yang, piyasanın yapay zeka (AI) ile ilgili her türlü haberi bullish olarak yorumladığını söyledi. Yang, bunun yol açtığı FOMO (kaçırma korkusu) yüzünden “kriptonun cazibesinin kalmadığını” belirtti.

Yang, “Piyasada kısıtlı miktarda sıcak para var ve bu şu anda yapay zekaya ayrılmış durumda, kripto ikna edici bir söylem bulamaz ya da yapıcı bir ilerleme kaydedemezse piyasada büyük bir şok yaşanıncaya kadar yatay seyredecek” dedi.

20 trilyon dolar getirebilir

Bitwise’ın kıdemli kripto para araştırma analisti Juan Leon ise yapay zeka ve kripto para sektörlerinin devasa bir trend oluşturabileceğini söyledi.

Leon, “Yapay zeka ile kriptonun kesişimi, insanların hayal ettiğinden bile daha büyük olacak çünkü bu iki endüstri, global GSYİH’e 2030’a kadar kolektif şekilde 20 trilyon dolar katabilir” dedi.

PricewaterhouseCoopers (PwC) da yapay zeka ve kripto paranın global ekonomiye 2030’e kadar sırasıyla 15,7 trilyon dolar ve 1,8 trilyon dolar katabileceğini açıkladı.

DeFi için yapay zeka kullanılıyor

Uzmanlar, yapay zekanın yüksek frekanslı işlemlerde gitgide daha yaygın şekilde kullanılmaya başladığını söylüyor.

Nuklai Ekosistem Müdürü Jochem Herber, özellikle merkeziyetsiz finans (DeFi) piyasasındaki işlemlerin milisaniyeler içerisinde yapıldığını söyledi. Herber, “Yüksek frekanslı işlem yapanlar, birkaç milisaniye içerisinde işlem yapmak için yapay zekayı kullanıyor” dedi.

Yapay zeka sayesinde karmaşık işlem stratejileri kullanılıyor ve insan müdahalesi olmadan al-sat yapılabiliyor. Herber, “Gelecek on yıl içerisinde yapay zeka, DeFi’ye entegre olacak, DAO işlemlerini geliştirecek ve bunu yaparken şeffaflığı da koruyacak” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!