Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Yatırım Ürünlerinden 142 Milyon Dolarlık Rekor Para Çıkışı Oldu -CoinShares

Kurumsal şirketlerin kripto paralar için oluşturduğu yatırım ürünlerinden geçtiğimiz hafta içerisinde toplamda 142 milyon dolarlık net para çıkışı oldu.

Grayscale, CoinShares, 3iQ, 21Shares, Purpose, ETC Group ve ProShares gibi şirketlerin kurduğu yatırım ürünleri, net değişim bakımından arka arkaya 17 hafta boyunca büyüme gösterdikten sonra ilk kez küçülme yaşadı.

CoinShares tarafından açıklanan verilere göre geçtiğimiz hafta kaydedilen 142 milyon dolarlık para çıkışışu ana kadar negatif yönde kaydedilen en büyük net değişim oldu. Bundan bir önceki rekor, Haziran 2021’in başında 97 milyon dolarlık para çıkışı yaşandığında kırıldı.

Geçen hafta çıkan para, bu yatırım ürünlerinde tutulan kripto varlıkların toplam değerinin yalnızca %0,23’üne denk geliyor. Kripto para yatırım ürünlerinin Fed’in açıklamasından sonra yaşadığı bu küçülmenin benzeri, risk düzeyi yüksek daha farklı yatırım araçlarında da görüldü.

Ethereum (ETH) için kurulmuş yatırım ürünleri, bu hareketlilik sırasında 63.6 milyon dolarlık rekor küçülme yaşadı. Yılın başından beri toplamda 6.3 milyar dolarlık büyüme göstermiş Bitcoin (BTC) ürünlerinden ise 89.2 milyon dolar çıkış oldu.

Solana (SOL), Polkadot (DOT), Cardano (ADA) ve XRP ürünleri pozitif yönde değişim gösterirken, Binance Coin (BNB) ürünleri negatif bölgede kaldı.

Kripto varlıklardan farklı olarak blockchain teknolojisi ile ilgili paylara yatırım yapan borsa yatırım ürünleri (ETP), geçen hafta giren sermayeyle birlikte bu ayın başından beri neredeyse 100 milyon dolarlık büyüme kaydetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!