Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Yatırımcıları Bu Verileri Beklerken “Buy the Dip” Çağrıları Artıyor

Bitcoin (BTC) fiyatı 67.000 doların altına düştükten sonra sosyal medyada yapılan paylaşımlar çoğaldı.

Kripto para analiz platformu Santiment’in verilerine göre kripto para takipçileri, piyasadaki düşüşü alım fırsatı olarak görüyor.

Alım çağrısında bulundular

Kripto para fiyatları düştükten sonra sosyal medyada on binlerce paylaşım yapıldı. CoinGecko verilerine göre son yedi gün içinde Bitcoin %5,2, Ethereum %7,4, BNB %12,9, Solana %12,4, XRP ise %8,5 değer kaybetti.

Sosyal medyadaki paylaşımların çoğunu alım çağrıları oluşturdu. Bunlar, içerisinde “alım”, “alıyorum,” “aldım”, “dip”, “dip yaptı”, “bullish” gibi terimleri içeren paylaşımları kapsıyor.

Santiment, “Tarihsel olarak satış çağrıları, alım çağrıları ile arasındaki farkı kapattığında panik ve FUD (kaçırma korkusu) başlıyor ve bu, genelde kripto fiyatlarının sıçramasına yol açıyor” dedi.

Yatırımcılar makro verileri bekliyor

ABD’deki Tüketici Fiyat Endeksi (CPI) verileri, bugün öğleden sonra açıklanacak. Uzmanlar, yıldan yıla %3,4’lük; aydan aya %0,3’lük bir artış bekliyor.

Santiment, “Eğer daha düşük gelirse bu, enflasyonun yavaşladığına işaret eder ve kriptoların yükselme ihtimalini artırır. Eğer daha yüksek olursa bu enflasyonun hala bir sorun olduğuna işaret eder ve kriptoların düşme ihtimalini artırır” yorumunu yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!