Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paralar Sarsıntıya Devam Edecek, Yatırımcı Güveni Kalmadı: Coinbase Raporu

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, piyasanın güncel durumuna ilişkin rapor paylaştı.

Coinbase kısa süre önce paylaştığı bir raporda, kripto para piyasasının güncel durumuna yer verdi. Raporda piyasasının henüz güçlü bir anlatıya sahip olamadığı ve muhtemelen 2024 yılının üçüncü çeyreğinde çalkantılı yapının devam edeceği belirtildi.

Piyasanın ayrıca potansiyel spot Ethereum ETF onayının yükseliş mi yoksa düşüş mü getireceğinden emin olamadığı ve yatırımcıların en azından ABD seçimlerine kadar sakin kalmayı tercih ettikleri kaydedildi.

Kripto piyasalarının hala güçlü anlatılardan yoksun olması nedeniyle fiyat hareketinin 3Ç24’te dalgalı kalmasını bekliyoruz. Piyasa, potansiyel spot ETH ETF akışlarının yükseliş mi yoksa düşüş yönlü mü olacağına karar veremiyor. ABD ekonomisi resesyona girerse perakende yatırımcılar muhtemelen yeni hisse senedi veya kripto pozisyonlarına girme konusunda isteksiz olacaklar.

Kötü bir başlangıç yaptı

Rapora göre  üçüncü çeyrek, Alman hükümetinin ele geçirilen Bitcoin’leri satmasıyla kötü bir başlangıç yaptı. Hükümetin günlük 85 milyon dolarlık satışları, piyasaları tedirgin etti ve bitcoin fiyatlarını baskıladı.

Ancak, hükümetin satışlarının yakında tamamlanabileceği ve bu bozulmaların azalabileceği düşünülüyor:

Mt. Gox Rehabilitation Trust geri ödemeleri de piyasalar için önemli, ancak geri ödenen BTC’lerin ne kadarının satıldığı belirsiz. Bu belirsizliğin piyasalar üzerinde olumsuz etkisi var, ancak büyük alacaklıların satışlarının kademeli ve düzenli olacağı bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!