Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paralarda İlgi Başka Ağa Kayıyor: Bu Altcoinler Yükselebilir!

Kripto para balinaları Solana (SOL) ağının ardından gözlerini yeni katman 3 (L3) blokzinciri Degen’e çevirdi.

Solana ağıyla güç kazanan ve ardından Base ağına yayılan meme coin akımı kendine yeni bir ev buldu. Base ağı üzerine inşa edilen L3 blokzinciri Degen, henüz piyasaya sürüleli 1 hafta olmasına rağmen ciddi hacimlere ev sahipliği yaptı.

Ağın yerel token’ı DEGEN ise kısa sürede %500 artış göstererek dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Veriler, Degen ağının son 24 saat içinde 272.00 benzersiz işlem ile yaklaşık 100 milyon dolarlık işlem hacmi kaydettiğini ortaya koydu.

Degen ağının en çok kazandıran projelerinden biri ağın merkeziyetsiz borsası Degenswap (DSWAP) olarak kayıtlara geçti. Yazım esnasında 14 milyon dolarlık piyasa değerine sahip proje son 2 gün içerisinde 7 kat yükseliş yaşadı.

Bununla birlikte DINU (DINU), Degen Pepe (DEPE) ve MGM (MGM) gibi meme coin projeleri de yatırımcıların ilgi gösterdiği projeler arasında yer aldı.

Bununla birlikte ağ üzerinde birçok meme coin üretildi ve çoğunluğu dolandırıcılıkla sonuçlandı. Diğer blokzincirlerine kıyasla ağ üzerinden işlemlerden herhangi bir işlem ücreti kesmeyen Degen, yatırımcıların yoğun ilgisine maruz kalarak zaman zaman kesintiler bile yaşadı.

Halihazırda Base ağından DEGEN alınıp ardından köprüleme işlemiyle Degen ağına hızlıca varlık aktarılabiliyor. Fakat kullanıcıların Degen ağından varlıklarını çekmek için 1 hafta beklemeleri gerekiyor. Ağ üzerinde bir stablecoin olmadığı ve her şey Degen fiyatı üzerinden endekslendiği için bu 1 haftalık bekleme süresi yatırımcılar için risk teşkil ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!