Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paralardaki Volatilite Geri Döndü – Bu Ne Anlama Geliyor?

2017 yılının ikinci yarısından itibaren, bir çok kripto para birimi inanılmaz dalgalı hareketlenmeler ve gün içinde çift haneli yükselişler veya düşüşler yaşamaktaydı. Söz konusu volatilite, piyasanın kurdu denilebilecek kişiler için kazanç kapısıyken, bir çok sektöre yeni giren kişi için hem risk hem de avantaj olabilme potansiyeline sahipti.

Daha sonra 2017 yılında bir çok yeni kişinin piyasaya girmesi ve FOMO’nun başlaması ile zirve yapan kripto para birimleri, 2018 yılına ne yazık ki çok güçlü bir ayı baskısı ile girdi ve piyasa o tarihten beri düşüş trendinden kurtulamadı. Yine de, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri yaz dönemi boyunca dalgalanmadan kurtulmuş gibi bir görüntü çizse de, Kasım ayı ortası itibariyle piyasa tekrardan volatilitenin sözlük anlamını bizzat tecrübe etti.

Kripto para birimleri toplam piyasa hacmi konusunda 100 milyar doların bile altına indi. Daha sonra Aralık ayının ortalarında ani yükselişlere yer veren kripto para sektörü, aslında yatırımcılara beklenen volatilitenin geldiğini gösterdi. Volatilitenin geri gelmesi, kripto para birimlerinin dip seviyeyi bulduğunun ve yükselişin buradan itibaren başladığının göstergesi olarak yorumlanabilir.

Kripto para birimlerinin neredeyse hepsi dalgalı bir görüntü çizse de, Kasım ayındaki düşüşün tetikleyicisi olarak görülen Bitcoin Cash ve bölünmeden dolayı ortaya çıkan Bitcoin SV, söz konusu düşüş ve yükseliş hareketlerinde top 10 arasında en çok yükselen veya düşen kripto para birimleri oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment