Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paraların Ticari Hacmi 9 Ayın En Yüksek Seviyesine Çıktı! Ralli Başladı Mı?

Büyük kripto para rallisi 18 Şubat tarihinde Ethereum‘un %12 ve üzeri artış elde etmesi ile resmen başladı ve birçok kripto para birimi rekor yükselişler elde etti. Kripto para piyasasının toplam hacmi de 134 milyar dolara kadar çıktı ve dünkü pump piyasaya 9 milyar dolar kazandırdı.

Kripto para piyasasının günlük ticari hacmi 2018 yılının Nisan ayı sonlarından beri 34 milyar doları geçememişti ki bu da yeni rallinin kripto para piyasasında 9 aydır hiç görülmeyen bir yükselişi mümkün hale getirdiğini kanıtlıyor. Bazı analistler yaşanan ralli ile alt koin sezonunun geldiğini ifade etse de, herhangi bir çıkarım için birkaç günlük daha ralli devamı gerekmekte.

Lider kripto para birimi Bitcoin 3.920 dolar seviyelerine çekilmeden önce bazı borsalarda 4.000 doları bile geçti ve bu BTC’nin dün çıktığı 3.750 doların üzerine %5 daha değer kattığı anlamına gelmekte. Toplam piyasa hacmine göre en büyük ikinci kripto para birimi konumundaki Ethereum da XRP ile arasındaki farkı daha da açtı ve 150 dolara kadar dayandı. Aradaki fark Ripple firmasının yeni piyasaya sürülen JP Morgan Coin ile başının belaya girmesi ve rekabet yaşaması söylentilerinin üzerine 2 milyar doların üstüne kadar çıktı.

Top 10 arasında en büyük kazanç elde eden şüphesiz EOS oldu ve %30 üzeri değer kazandı. EOS’un yanı sıra Bitcoin Cash de ciddi bir yükseliş elde etti.

 

Elde edilen 8 milyar dolarlık toplam piyasa hacmi etkileyici gibi gözükse de, uzmanlara göre 4.300 doların üstüne çıkılmadıkça ve bu civarlarda denge bulunmadıkça kalıcı bir artış sağlanması zor. Bunun yanı sıra bazı analistler ise olası yükselişin Bitcoin ETF’sinden dolayı doğan fiyatlanma olduğunu iddia etmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment