Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paraların Trilyonluk Değere Ulaşacağını Söyleyen Yatırımcı, Kendi Hedge Fonunu Başlattı!

Milyarder Steve Cohen‘in Point72 isimli hedge fonundaki yöneticilik pozisyonundan istifa eden Travis Kling, istediği sektör olan kripto para alanına girmeye karar verdi. Bu büyük bir gelişme olmasına rağmen, kripto piyasasını kurtarmaya yetmedi ve fon bir ay sonra battı.

Ondan sonraki dokuz aylık süreç ise tamamen ayıların egemenliğinde geçti ve kripto dünyasına çok fazla zarar verdi. Bloomberg‘in aktardığına göre ise, Klingh asla pes etmedi ve projesine devam etti. Ve görünüşe göre önümüzdeki ay yeni bir hedge fonu piyasaya sürecek. Tarihler henüz kesin değil ancak fon’un piyasaya çıkış tarihi iki hafta gibi yakın bir zamanda olabilir. Fonun ismi Ikigai olacak ve Kling şimdilik dışarıdan 15 milyon dolar civarında bir sermaye geleceğini tahmin ediyor. Eğer işler planlandığı gibi giderse, Kling 2019 yılının ortasına kadar fonunun token portföyünü 100 milyon dolara, girişim fonunu ise 33 milyona çıkarmayı düşünüyor.

Crypto Fund Research’e göre Ikiagi bu yıl açılan neredeyse 100 adet kripto para birimi fonundan birisi olacak. Travis konu hakkında ”bu multi-trilyon dolarlık bir varlık sınıfı” olacak iddiasında kararlı ve yeni fonun eskisi ile kıyaslanmaması gerektiğini düşünüyor. Travis daha öne çalıştığı Point72 fonunda 200 milyon dolarlık bir portföyü yönetmişti.

Fon Delaware tabanlı olsa da yabancıların da fona katılabilmesi için Cayman Adaları tabanlı bir yatırım aracı ile fona sermaye aktarılabilecek. Umuyoruz bu sefer kendisi de kripto para piyasası da hiç bitmeyecek bir ralliye doğru ilerler.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment