Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Piyasasında Temkinli Bekleyiş: Bitcoin Düşüş Endişesi, Solana Direnç Gösteriyor!

Kripto yatırımcıları, Bitcoin ve Ethereum’daki kısa vadeli düşüş risklerine karşı temkinli pozisyonlar almaya devam ediyor.

QCP Capital tarafından aktarılan verilere göre Bitcoin ve Ethereum opsiyonlarına dayalı veriler, kısa vadeli put opsiyonlarına olan talebin arttığını ortaya koydu.

Bu da kripto piyasasında temkinli bir havanın hakim olduğuna işaret etti. Özellikle Bitcoin ve Ethereum’da aşağı yönlü risklere karşı alınan pozisyonlar, yatırımcıların piyasanın kısa vadede zayıflayabileceği endişelerini yansıttı.

Opsiyon piyasasında risk tersine dönmesi (risk reversal) verileri, piyasa duyarlılığını ölçmek için kullanılan önemli bir gösterge.

Pozitif bir risk reversal, call opsiyonlarının put opsiyonlarından daha pahalı olduğunu ve bunun da yükseliş beklentisini gösterdiğini ifade ederken, negatif bir değer tam tersini, yani düşüş beklentisini ifade etti.

QCP Capital, Deribit üzerinde yapılan opsiyon işlemlerinin şu an için put opsiyonlarına bir eğilim gösterdiğini belirtti:

“Geçtiğimiz haftaki düşüşün hızı göz önüne alındığında, piyasa hala aşağı yönlü riskler konusunda oldukça temkinli. Ekim ayına kadar olan risk reversalları hem Bitcoin hem de Ether’de put opsiyonlarına kaymış durumda.

ABD verilerinin kripto paralara etkisi

Geçtiğimiz cuma günü ABD’nin zayıf tarım dışı istihdam verisinin ardından piyasa oyuncuları, durgunluk endişeleriyle birlikte put opsiyonlarına yöneldi.

Deribit Insight’tan Tony Stewart, “NFP piyasaları rahatlatmakta başarısız oldu. Hızlı para sahipleri, BTC 55 bin doların altına düştüğünde 49-53 bin dolarlık put opsiyonları satın almaya devam etti” diye açıkladı.

Bu temkinli hava, Federal Rezerv’in faiz indirim döngüsünün başlamasından sonra durgunluk ve riskten kaçınmanın genellikle artış göstermesiyle ilgili tarihi verilere dayanıyor olabilir. FED’in faiz oranlarını eylül ayında 25 baz puan düşürmesi bekleniyor.

FxPro kıdemli analisti Alex Kuptsikevich ise bu hafta boyunca fiyat artışlarınun kısa ömürlü olabileceğini aktardı:

Bize göre, en azından Çarşamba günü açıklanacak ABD enflasyon verilerine kadar piyasalarda temkinli bir yaklaşım ve büyüme satış eğilimi devam edecek. Bu durum, 18 Eylül’deki Fed faiz kararı öncesine kadar sürebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!