Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Tarihinin En Büyük Hack Olaylarından Biri Yaşandı: 173.600 Ether Çalındı

Dünyanın en popüler blockchain oyunlarından Axie Infinity’nin oyuncuları tarafından kullanılan Ronin köprüsü hacker’ların saldırısına uğradı. Hacker’lar platformdan, 173.600 Ethereum ve yaklaşık 25 bin dolarlık USDC çaldı.

Şimdiye kadarki en büyük hack olaylarından biri olan durumun 23 Mart tarihinde iki işlemle yapıldığı belirtildi. Olayın, bir kullanıcının 5000 ETH çekememesinden sonra fark edildiği söyleniyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ronin ekibi:

Tüm fonları geri alabilmek için kolluk kuvvetleri, adli kriptograflar ve yatırımcılarımızla birlikte çalışıyoruz. Ronin’deki tüm AXS, RON ve SLP token’ları şu anda güvende. Ayrıca büyük borsaların güvenlik ekipleriyle temas halindeyiz önümüzdeki günlerde herkese ulaşacağız.

dedi.

Ekip, olayı keşfettikten sonra doğrulayıcı sayılarını 5’ten 8’e çıkardı ve Ronin köprüsünü geçici olarak devre dışı bıraktı.

Axie Infinity kullanıcılarının yoğun olarak kullandığı Ronin köprüsünün yerel token’ı RON, çıkan bu haberin ardından CoinMarketCap verilerine göre %20 düşüş yaşadı ve şu anda 1,77 dolardan işlem görüyor.

Daha önce de Solana ile Ethereum arasında köprü olarak işlev gören Wormhole protokolünden 120 bin ETH çalınmıştı.

 

Hacker’ların bu fonları FTX ve Crypto.com borsalarına aktardığı ve Binance’den transfer bu borsalara fon gönderdiği belirtiliyor. Bunun üzerine borsaların araştırma başlattığı söyleniyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!