Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto ve Blockchain Projeleri İçin Yarım Milyar Dolarlık Yeni Fon Kuruldu

Finansal hizmet şirketi HashKey Group’un yatırım kolu olan Singapur merkezli HashKey Capital, yarım milyar dolarlık yeni bir fon kurdu.

HashKey Capital tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, kripto para ve blockchain projelerine yatırım yapmak için kurduğu HashKey Fintech Investment Fund III adlı fon için gerekli fonlamayı sağladı.

Fonun kurulumu için kurumsal yatırımcılardan destek alındı. Yayımlanan basın duyurusuna göre bu yatırımcılar arasında ulusal varlık fonları, çeşitli işletmeler ve aile ofisleri yer alıyor.

HashKey tarafından kurulan bu üçüncü fon, özellikle geniş kitlelere yayılma potansiyeli olan ve altyapı, araç ve aplikasyon gelişimi alanlarında çalışan projelere odaklanacak.

FTX gibi milyarlarca dolarlık kripto para şirketlerinin yaşadığı çöküşler, kripto para piyasasını geçtiğimiz yıldan beri olumsuz etkiliyor. HashKey Capital CEO’su Deng Chao ise yeni girişimleri hakkında şunları söyledi:

“HashKey Capital olarak bu sektörde en az üç döngüye göğüs gerdik. Bunlar sayesinde edindiğimiz eşsiz deneyimler, içinde bulunduğumuz türbülanslı durumu atlatma konusunda çok kıymetli olacak.”

2018 yılında kurulan HashKey Capital, toplamda 1 milyar doları aşkın değerde müşteri fonu yönetiyor. Şirketin portföyünde Cosmos, Aztek, Blockdaemon, Animoca Brands yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!