Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Yatırım Ürünlerine Bir Haftada Yaklaşık 1.5 Milyar Dolarlık Rekor Giriş

Kripto para yatırım ürünlerine geçen hafta içinde 1.47 milyar dolar değerinde net para girişi oldu.

CoinShares tarafından paylaşılan rapora göre Grayscale, CoinShares, 3iQ, Purpose, 21Shares gibi firmaların yatırım ürünleri, pozitif anlamda şu ana kadarki en iyi haftalarını geçirdiler.

  • Geçen hafta kaydedilen 1.47 milyar dolarlık para girişi, şubat ayında kaydedilmiş bir önceki 640 milyon dolarlık rekordan iki kat daha fazla oldu.

  • Bitcoin (BTC) fiyatının da rekor seviyelere çıktığı hafta içerisinde kripto para yatırım ürünlerinde tutulan varlıkların toplam değeri 79.2 milyar dolara ulaşarak rekor tazeledi.

  • Yatırım ürünlerine giren paranın 1.45 milyar dolarlık büyük bölümü bitcoin’e yatırım yapan ürünlere dağıldı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapan iki borsa yatırım fonunun geçen hafta borsada listelenmesine yeşil ışık yaktı.

  • Arka arkaya üç haftadır negatif bölgede kalan ether yatırım ürünleri, geçen hafta da 1.4 milyon dolarlık çıkış yaşadı. CoinShares ekibi bunun, ether fiyatının yükselişe geçmesiyle başlayan kâr satışlarından kaynaklanıyor olabileceğini belirtti.

  • Binance Coin, Litecoin, Solana, Cardano, Polkadot, XRP ve Bitcoin Cash yatırım ürünlerinin her biri artıda yer alırken bunların içinde en çok büyümeyi sırasıyla Solana, Cardano ve Binance Coin gösterdi.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!