Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Yatırımları Sebebiyle En Çok Stres Yapan Ülkeler Belli Oldu: İlk Sırada Birleşik Arap Emirlikleri Var!

Araştırma şirketi Coin Kickoff’un kasım ayı için derlediği veriler kripto para yatırımları sebebiyle en çok strese giren ülkeleri ortaya koydu. Listenin birinci sırasında Birleşik Arap Emirlikleri yer alırken, Türkiye ise 32. sırada konumlandı.

Coin Kickoff tarafından yapılan bir araştırma, kripto para yatırımları yüzünden en çok strese giren ülkelerin listesini ortaya koydu. Araştırma metodu olarak kripto para birimleri hakkında paylaşılan gönderiler ve hastagler için coğrafi etiketli tweetler analiz edildi. Tweet’lerdeki stres seviyeleri, duygu yoğunluğu analiz etmeye yarayan TensiStrength algoritması kullanılarak ölçüldü. Sonuç olarak ise strese en çok sebebiyet veren kripto paralara ulaşıldı.

Geçtiğimiz 2 yıl içerisinde kripto paralarda yaşanan büyük yükseliş dünya çapında birçok insanı sektöre yatırım yapmaya itti. Buna paralel olarak “terste kalan” yatırımcı sayısı da hiç olmadığı kadar arttı. Dünya sıralaması göz önüne alındığında kripto yatırımları sebebiyle en çok strese giren ülke Birleşik Arap Emirlikleri oldu.

Verilerde, ABD’den kriptolarla ilgili atılan tweetlerin %30,07‘sinin stres içerikli olduğu görülüyor. İkinci sırada %28,30 oranıyla Polonya yer alırken üçüncülük koltuğunda %28,22 payıyla ada ülkesi İrlanda oturuyor. Türkiye listenin 32. sırasında yer alıyor ve ülkemizden atılan tweetlerin %20,96‘sının stres içerdiği görülüyor. Kripto yatırımları konusunda dünyanın en az strese sahip ülkesi ise %14,03‘lük payıyla Karayip ülkesi Dominik Cumhuriyeti olarak karşımıza çıkıyor.

Listenin ilk 10’u ise şu şekilde:

  1. Birleşik Arap Emirlikleri
  2. Polonya
  3. İrlanda
  4. Mısır
  5. Hollanda
  6. Kanada
  7. Rusya
  8. İngiltere
  9. Almanya
  10. İsviçre
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!