Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kriptolar Hakkında Konuşan Hindistan Maliye Bakanı’na Göre Fütürist Şeylerin Önü Kesilmemeli

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, kripto para konusunda Merkez Bankasınınki dahil olmak üzere farklı farklı görüşlere başvurulduğunu açıklayarak, “Fütürist bir şeyin önünün kesilmediğinden emin olmalıyız.” dedi.

  • Maliye Bakanı, Hindustan Times’a verdiği röportajda kripto paralar ve dijital merkez bankası parası (CBDC) ile ilgili alınacak kararlar hakkında konuştu.

  • El Salvador halkının, bitcoin (BTC) tedavüle girdikten sonra hükümeti protesto etmesine değinen Sitharaman, “Sorun okuryazarlık ya da bilgi düzeyi değil. Bunun ne derecede şeffaf bir para birimi olduğu da bir sorun. Bu para birimi herkes için uygun olur mu? Belki de El Salvador, bazı deneylerin yapıldığı istisnai bir yerdir.” dedi.

  • Bitcoin’in yasal para birimi sayılmasına karşı çıkan bazı vatandaşlar, El Salvador’un kuruluşunun 200. yılı için 15 Eylül’de yapılan kutlamalar sırasında sokağa inerek, Devlet Başkanı Nayib Bukele’yi diktatör olduğu beyanıyla protesto etti.

  • Kripto paraların detaylıca düşünülmesi gereken bir konu olduğunu söyleyen Sitharaman, “Bu dönem, ‘Neler olup bittiği umurumuzda değil.’ diyebileceğiniz bir dönem değil. Yine de, henüz El Salvador’un yolundan gitmeye hazır mıyız? Fütürist bir şeyin önünün kesilmediğinden emin olmalıyız.” açıklamasında bulundu.

  • Maliye Bakanı Hindistan’ın kendi dijital parasını geliştirip geliştirmemesi gerektiği hakkında konuşurken, “Kendi sistemlerimize uyan bir şey geliştirmeliyiz. Hindistan teknolojinin gücüne sahip, fintech bize üstünde oynayabileceğimiz araçların kontrolünü sunuyor, ekonomimiz imkanlarla dolu. Bu takdirde temkinli olmalı ama yine de bunu enine boyuna düşünmeliyiz.” dedi.

  • Hindistan Merkez Bankası Başkanı Shaktikanta Das, milli dijital merkez bankası parası için pilot çalışmasına bu yılın sonunda başlayabileceklerini açıklamıştı.

Görsel: 2020’deki bir basın konferansından Nirmala Sitharaman (Hindistan Maliye Bakanlığı, GODL-India, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!